Masakr u Tulsi

  Masakr u Tulsi se dogodio između 31 svibnja i 1 lipnja 1921 godine. Proteklih dana je SAD obilježio stoljetnicu ovog događaja u kojemu su „bijele bande ubijale crnce”. Iz navedenog možete vidjeti da ovo obilježavanje predstavlja nastavak BLM histerije koja realno nema nikakvog smisla.

  Završetak Prvog svjetskog rata i uspjeh Oktobarske revolucije obilježavaju 1918 i sljedeću 1919 godinu. U SAD je to označavalo smanjenje državne potrošnje i povratak vojnika njihovim civilnim ulogama. To je značilo da puno bivših vojnika nije moglo naći radna mjesta dok su istovremeno s oduševljenjem promatrali Sovjetsku Rusiju gdje su „radnici” preuzeli vlast.

  Zbog ranije navedenog razdoblje između 1918 i 1921 godine je bilo revolucionarno razdoblje u SAD. To je bilo razdoblje generalnih štrajkova, bombaških napada i međurasnih nemira. Kako se glavnina ovih događaja dogodila 1919 godine nitko nije očekivao ono što se dogodilo 1921 godine u Tulsi.

  Priča o događajima u Tulsi počinje slično kao i puno drugih priča u tadašnjem SAD. Crnac je završno od interpretacije uhvatio u zatvorenom prostoru bjelkinju za ruku ili je pokušao silovati. Praktički odmah policija je uhitila osumnjičenog dok su novine počele pisati o događaju.

  Saznanje o tome što se dogodilo rezultiralo je okupljanjem građana Tulse pred zatvorom. Nužno nam je ovdje naglasiti da je za njih bilo potpuno nevažno da li je optužena osoba bijelac ili crnac. Praktički godinu dana prije ovog događaja bijelac Roy Belton je opljačkao i pokušao ubiti bijelog taksistu. On je od policije bio uhićen, a ubrzo potom je došlo do okupljanja građana koji su napali zatvor i linčovali Beltona.

  Crnačka zajednica Tulse je znala što čeka njihovog člana koji je navodno izvršio pokušaj silovanja. U skladu s tim oni su poslali 50-60 naoružanih afroamerikaca da zaštite člana svoje zajednice od potencijalnog linčovanja. To je po mišljenju tamošnjeg crnog policajca bio razlog za sve što se kasnije dogodilo.

   Vidjevši s jedne strane bijelce koji žele linčovati crnog zatvorenika i crnce koji ga žele zaštiti šerif Tulse je znao što će se dogoditi. U skladu s tim naredio je da se svi vrate svojim domovima što su oni odbili. Kada su bijelci vidjeli naoružane crnce kod zatvora oni su se vratili kući po svoje oružje, dok se istovremeno broj naoružanih crnaca počeo povećavati.

  To je stvorilo eksplozivnu situaciju koja je rezultirala prvim oružanim obračunom. U toj prvoj bitki pobjednici su bili crnci pošto je ubijeno 10 bijelaca i „samo” 2 crnca. Nakon toga je počeo otvoreni rat koji će potrajati 24 sata. Tijekom ovog rata brojni bijelci će prilično jednostavno poraziti crnce Tulse koristeći prije svega požar. Požarom će oni praktički sravniti s zemljom crnački kvart Tulse.

  Borbe između crnaca i bijelaca u Tulsi završavaju ulaskom nacionalne garde u grad nakon čega biva proglašeno ratno stanje. Po riječima Waltera Whitea, predsjednika NAACP (1931-53), najvećeg udruženja crnaca u SAD tijekom „masakra” je ubijeno maksimalno 250 ljudi. Od toga broja ubijenih njih 50 su bili bijelci, a njih između 150 i 200 crnci.

  Ukratko u Tulsi su se 1921 godine dogodili rasni nemiri,a ne masakr. Ono što s druge strane govore današnji mediji predstavlja ili najobičniju laž ili poluistinu. Voice of America nam tako govori da je ubijeno najmanje 300 crnaca i ništa više. Iz toga možemo reći da životi bijelaca u ovoj priči uopće nisu važni.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina