Recep_Tayyip_Erdogan

Sirija je nevina žrtva Turske i zapada

Od početka takozvanog građanskog rata u Siriji većina članica Europske unije su zajedno s Turskom i SAD-om protivno svim internacionalnim zakonima oružjem, novcem i ljudima podržavali tamošnje pobunjenike. Ratni povik tih pobunjenika koje smo i mi iz Hrvatske pomagali je od prvog dana bio „Alaviti u grob, a Kršćani u Bejrut” što jasno govori o planiranom genocidu kojeg smo i mi podržavali.

Zajedno s vojnom pomoći takvih pobunjenika vršena je ujedno i masovna medijska kampanja o „borcima za slobodu” koji se bore protiv mrskog diktatora, o „borcima za slobodu” koji se bore protiv krvoločnog ubojice. Ništa bolje ne ukazuje na laž propagandne kampanje od borbe za oslobađanje Alepa. U doba borbi za oslobađanje istočnog Alepa BBC i drugi su javljali o 275.000 stanovnika istočnog Alepa koji žive pod napadima sirijske vojske u strahu od likvidacije. Na kraju je ispalo da je u istočnom Alepu živjelo 157.000 stanovnika od kojih su njih 121.000 bili taoci fundamentalista pa su prešli na stranu sirijske vlade kada im se pružila prilika što znači da su živjeli u strahu od „boraca za slobodu”. O tim taocima zapadni mediji nisu rekli niti a. Bez obzira na svu višegodišnju propagandu većina stanovnika zapadnih demokracija je bila i ostala na poziciji protivljenja direktnoj zapadnoj vojnoj intervenciji kako bi se oborila sirijska vlada i na vlast postavili oni koji planiraju genocid.

Bez obzira na svu vojnu, financijsku, medijsku i svaku drugu pomoć koju su u narodu omraženi pobunjenici dobivali oni jednostavno nisu u stanju poraziti regularne snage pa su na kraju bili poraženi tako da je 2018 godine u njihovim rukama ostala samo pokrajina Idlib. Kako bi se spriječila borba između regularne sirijske vojske koja štiti državni integritet i regularne turske vojske koja podržava pobunjenika te 2018 godine je sklopljen dogovor o demilitariziranoj zoni. Najvažnije točke dogovora glase da će teško oružje biti povučeno do 10.10.2018,a terorističke grupe će biti maknute s tog područja do 15.10.2018. Konkretna imena terorističkih grupa nisu bile navedena, ali je među njih definitivno spadala i grupa Hayat Tahrir al-Sham (HTS) koja je blisko povezana s Al Kaidom. Sve potpisnice ovog dogovora zajedno s SAD su HTS u svojim službenim dokumentima proglasili terorističkom skupinom, tako da je njen status bio vrlo jasan.

Bez obzira na sve to Turska ne samo da nije razoružala i maknula iz Idliba HTS nego je pomogla ovoj terorističkoj grupu preuzeti kontrolu nad ne samo demilitiziranom zonom nego cijelim teritorijem pokrajine što nas je na kraju dovelo do sadašnje situacije. Koristeći nepoštivanje mirovnog dogovora i prisustvo terorističke organizacije u demilitariziranoj zoni Sirija je bila krenula oslobađati svoj teritorij. Propast posljednjeg primirja je rezultiralo u siječnju nastavkom ratnih operacija i prvog direktnog sukoba između sirijske i turske vojske na sirijskom teritoriju. Ubrzo je došlo do drugog kratkog sukoba,a potom 19.02. i najave turskog predsjednika o turskoj vojnoj intervenciji u bliskoj budućnosti.

Do te vojne intervencije dolazi 27.02. kada u zajedničkom napadu HTS i Turska vojska pokušavaju osvojiti strateški grad Saraqeb. Odgovarajući na ovu ofenzivu sirijske zračne snage su bombardirale zajedničku kolonu vojnika Al Kaide i Turske regularne vojske što je dovelo do pogibije 33 turska vojnika nakon čega je došlo do odmazde i prijetnje općim ratom. Na toj prijetnji će na kraju i ostati jer bez obzira na sve Erdogan ne želi sukob s Putinom.

Promatrajući posljednje događaje tokom ovog, novog mučenja Sirije posebno gorak okus svima nama ostaje od direktne vojne suradnje HTS/Al Kaide vojnika i regularnih turskih vojnika dok drugo neugodno iznenađenje predstavlja proglašavanje poginulih turskih vojnika mučenicima. Što nam to govori o današnjoj modernoj Turskoj koja je sve svoje moderne uspjehe postigla zbog bescarinskog trgovinskog ugovora s Europskom unijom ?

Drugo pitanje koje bi si svi mi trebali postaviti glasi kakve mi to u zapadnim demokracijama imamo vlade koje oružjem, novcem pa i obukom podržavaju organizaciju čiji osnovni životni smisao je genocid Kršćana i Šiita ? Nemojmo nikada zaboraviti da je početni ratni povik pobunjenika bio Alavite u grob,a Kršćane u Bejrut. Takvim osobama je i Hrvatska slala oružje pa da li smo tada onda i mi odgovorni za tamošnje žrtve i izbjeglice ?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
4 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
3 godine prije

[…] Zapad je tu islamističku vojsku koja poziva na genocid proglasio borcima za slobodu. Realno gledajući pobjeda Sirije uz pomoć Irana i Rusije u ovom ratu nije smiriča doživljaje […]

trackback

[…] Za nas nema nikakve veze da li govorimo o invaziji Iraka, Libije, Sirije, puču u Ukrajini (2014) ili ruskoj invaziji Ukrajine. Mi ovdje uvijek podržavamo legitimnu vladu […]

trackback

[…] Saraqeb. Napad je bio odbijen, a predsjednik Erdogan je gotovo doživio nervni slom. Na kraju je Turska svoje poginule vojnike proglasila mučenicima […]

trackback

[…] mi se ovdje sjećamo njihovih žrtava. Na tim pobunjeničkim područjim žive prije svega džihadisti koji su izabrali tamo živjeti, a koji su u slobodno vrijeme učestvovali u ratu protiv […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina