Rat u Siriji

  Službena pozicija Zapada je da građanski rat u Siriji traje već 11 godina. Činjenica da nije bilo riječi o građanskom ratu kao i ona da je rat završio ne sprečava Zapad da nastavi po svome.

  Tijekom ovog dugog rata koji je uništio Siriju tamošnji diktator se borio protiv islamista naoružanih i obučenih s zapada. Hrvatska je zajedno s SAD-om, Francuskom i Njemačkom pomagala „pobunjenike” koji su od prvog dana vikali Alavite u grob, a Kršćane u Bejrut” što To nam bolje od svega govori da smo podržavali planirani genocid kršćana i Šiita.

  O stvarnoj situaciji na terenu nam govore podaci o Alepu čiji istočni dio su držali islamisti. Prije rata u njemu je živjelo 275 000 kršćana, a nakon oslobođenja ostalo ih je samo 100 000.

  U određenom smislu posljednja bitka ovog rata se dogodila 27 veljače 2020 godine. Tada su Turski vojnici zajedno s islamistima pokušali osvojiti strateški grad Saraqeb. Napad je bio odbijen, a predsjednik Erdogan je gotovo doživio nervni slom. Na kraju je Turska svoje poginule vojnike proglasila mučenicima !?

  Tada je možemo to slobodno reći rat u Siriji priveden svom kraju. To ujedno ne znači da je Sirija slobodna, ujedinjena nego samo da je rat završio.

  Trenutačno se pod kontrolom Turske i islamista nalazi teritorij provincije Idlib i drugi dio pograničnog područja. Pod kontrolom tamošnjih Kurda se nalazi drugi, sjeverni dio Sirije i na kraju imamo područje pod okupacijom SAD-a. Riječ je o prije svega pustinjskom području na kojem se nalaze sirijske bušotine nafte koje proizvode 90 % tamošnje nafte.

  Ukratko Sirija je ratom porušena država kojoj je potrebna obnova. Jedini način za financiranje obnove bi trebala biti sirijska nafta, ali ona je pod američkom okupacijom pa su krenuli drugim putem.

  Po podacima koji su izašli u javnost taj drugi put je navodno postala proizvodnja i prodaja droge. Zapadni izvori nam govore da je Sirija počela još 2013 godine, znači u doba najžešćih borbi proizvoditi drogu Captagon. Od tada do danas Sirija je povećala proizvodne kapacitete tako da sada proizvodi gotovo neograničene količine ove droge.

  Ta droga je danas postala praktički jedini izvozni proizvod Sirije koji se prodaje po cijelom svijetu. Pošiljke ove droge su otkrivene u Italiji, Njemačkoj, Grčkoj, Egiptu, Maleziji, Nigeriji, Hong Kongu, Saudijskoj Arabiji…

  Zbog toga možemo tvrditi da je Sirija postala narkodržava, ali narkodržava u kojoj vlada sve kontrolira. U skladu s tim Siriju je lako osuditi, ali tko je nevin neka baci prvi kamen !?

  Sirijski izvori nafte se nalaze pod američkom lopovskom okupacijom,a sve zapadne države su financirale islamiste. Zbog stotina tisuća ubijenih NATO oružjem u Siriji Zapad je izgubio pravo kritizirati Damask.

  Oni će dobiti djelomčno pravo da ga kritiziraju tek nakon što naftni izvori budu vraćeni pod kontrolu Damaska. Do tog trenutka Zapad nema nikakva prava na kritiku i time ćemo ovu priču završiti.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] u stvarnosti započinje 2013 godine kada dolazi do prvih zakonskih promjena. To je razdoblje kada Njemačka i druge zapadne države pomažući islamiste pokušavaju oboriti legalnu sirijsku vladu. Kako znači Njemačka podržava tadašnju „sirijsku oporbu” ona donosi izmjene zakona o azilu. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina