Primitivizam

  Početkom prosinca 2021 smo govorili o cestovnim problemima na Hostima. Jedan problem je efikasno rješen, a drugi, lokalni primitivizam biva ignoriran.

  U našem tekstu od 5 prosinca 2021 smo govorili:

   „Hosti imaju dva ozbiljnija kronična prometna problema koje nitko ne želi riješiti. Jedan predstavljaju šahte na cesti, a drugi natpis ubij Srbina na prometnom znaku. Niti jedan niti drugi problem nisu kratkoročni, ali gradske službe se prave da on ne postoji.”

  Osim što smo izašli s tekstom o tim problemima smo bili direktno informirali grad i mjesni odbor. Mjesni odbor nam je odgovorio da će problem biti riješen, dok od grada nismo dobili povratnu informaciju. Vjerojatni razlog za to se nalazio u činjenici da se gradski dužnosnici nisu nalazili u Rijeci. Riječ je bila o nesretnom tajmingu.

   Prvi na kraju izgleda lakši problem je bila šahta ispod posljednje stanice autobusa 7A koju voda digne u zrak kod jačih kiša. Gledajući iz perspektive naše administracije problem šahte je bio vrlo brzo rješen. Radnici su gotovo odmah izašli na ulicu izvršili radove na kanalu za odvod vode i riješili problem. Pretpostavljamo da zasluga za to pripada mjesnom odboru koji je bio obećao da će problem biti riješen, pa ga je riješio.

  Mi smo smatrali da će problem odvoda vode biti teže za rješiti nego problem znaka, ali smo se očito zeznuli. Ispada da je na kraju teže riješiti problem natpisa „Ubi Srbina” na prometnom znaku nego odvoda vode. Riječ je inače o tekstu koji je Bog zna kada bio urezan u znak. Riječ je inače o znaku kojemu je upitan sam smisao postojanja.

   U prosincu smo bili napisali:

  „Nitko ne može tvrditi da taj natpis na prometnom znaku nije vidio. Osoba koja tako nešto govori istovremeno tvrdi da ne prati znakove na cestama pa stoga takvu nećemo naći”.

   Ovaj znak na slici možete vidjeti ako se automobilom, aubotusom, kamionom krećete iz smjera stadiona Rujevica i potom na prvom semaforu skrenete desno,a na drugom lijevo. Tada ulazite u zavoj gdje su na dvadesetak metara jedan do drugog postavljena dva znaka ograničenja brzine 40 kilometara. Na drugom od tih znakova piše „Ubij Srbina”.

   Još krajem svibnja 2022, znači 6 mjeseci nakon što smo o njemu pisali, nakon što su odgovorni obavješteni znak je i dalje nepromjenjen stajao na svom mjestu. To nam da ne kažemo nešto gorega izgleda neobično jer Rijeka je kao što svi znamo multikulturalni grad. Ona se time i ponosi !?

   Nadamo se da će ako ništa drugo netko sada nešto poduzeti po pitanju ovog znaka. Ovim tekstom mi smo ispucali svoj arsenal.

  U tekstu koristimo cenzuriranu sliku koju smo napravili 27.04.2022. Originalnu sliku ćemo poslati na zahtjev, ali samo gradskoj upravi ili strankama koje sjede u gradskom vijeću. Zahtjev treba biti poslan na messengeru Hladnoj istini ili emailom s stranačkih internet stranica.

Naša pozicija je da takvi natpisi predstavljaju riječku sramotu i da ih se treba ukloniti !? Činjenica da autor ovog teksta više ne živi u Rijeci ne mijenja njegovo mišljenje da zna predstavlja riječku sramotu.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina