Hrvatske domoljubne stranke

  Hrvatske domoljubne stranke po mišljenju srodnih europskih stranaka ne zagovaraju domoljubnu, nacionalističku politiku.

  Trenutačno u Hrvatskoj postoje dvije stranke koje se deklariraju kao domoljubne. To su Suverenisti i Domovinski pokret koji su zajedno na parlamentarnim izborima osvojili 16 mandata.

  Riječ je o rezultatu koji nije za baciti, ali ipak europski nacionalisti s njima ne žele imati nikakve veze. Ako o tome pitate Suvereniste ili Domovinski pokret oni će Vam odgovoriti da su u kontaktu s njima. Tome će oni još dodati ne samo da su u kontaktu s europskim nacionalistima nego i američkim republikancima.

  Taj njihov kontakt je vrlo vjerojatno sličan onome koji Hladna istina ima s njima. Drugim riječima s vremena na vrijeme se čujemo pri čemu možemo dodati da mi s njima govorimo o ideologiji dok oni o Bog zna čemu.

  Domaće u teoriji nacionalističke stranke su iz Europe ovo ljeto dobile šamarčinu od koje im se još uvijek vrti u glavu. Početkom srpnja 2021 su europske nacionalističke stranke bile na velikom okupljanju nakon čega su potpisale zajedničku izjavu.

  Stranke prisutne na ovom okupljanju su bile: Fratelli D’Italia i Lega iz Italije, National Rally (Le Pen) iz Francuske, Pravo i Pravda (Poljska), Fidesz (Mađarska), Vox (Španjolska), FPO (Austrija), Vlaams Belang (Belgija), Dansk Folkeparti (Danska), EKRE (Estonija), Perussuomalaiset (Finska), PNT-CD (Rumunjska) i Elliniki Lysi (Grčka).

  Ono što upada u oči je da među potpisnicima nema niti Suverenista/Hrasta/HKS niti Domovinskog pokreta. Sigurni smo da će naše stranke bacati parole zašto ih tamo nema, ali s njima se ne mogu izvući iz ove situacije. Jednostavno niti Le Pen, niti Salvini, niti Orban ih ne smatraju nacionalistima čime bi priču trebali završiti.

  Tko zna možda Domovinski pokret nije bio pozvan jer se u izbornom programu stalno pozivao na europske institucije ? Možemo isto tako reći da Domovinski pokret neslužbeno podržava ili je podržavao uvođenje eura dok mu se formalno protivio !? Sve u svemu one nemaju ili nisu imali program nacionalističke stranke.

  Novi sastanak nacionalista se održao početkom prosinca 2021 i na njemu ponovno nije bilo predstavnika naših stranaka. S ovog sastanka je izletio Salvini iako se ne navodi zašto. Mi pretpostavljamo da je razlog za to njegova podrška od Europske unije instaliranoj vladi Italije, ali to je samo naša pretpostavka.

  Ta reakcija europskih „partnera” prema domaćim nacionalistima ne predstavlja neko iznenađenje osobama upoznatim s situacijom. Veći problem našim domoljubnim strankama predstavlja da oni nemaju neki ozbiljan barem poluprofesionalno napisan program,. 

  Na kraju je ispalo da niti Hrvati previše ne vjeruju tim strankama. Kako drugačije komentirati debakl skupljanja potpisa za referendum protiv uvođenja eura ? Navodno je skupljanje završilo potpunim debaklom,a trebalo je biti riječ o dječjoj igri. To je trebala biti dječja igra pošto se između 40 i 60 posto Hrvata protivi uvođenju eura !?

  Domaće domoljubne stranke ako stvarno vjeruju u ono što navodno propovjedaju će nešto trebati promjeniti. Pitanje je i da li one imaju kapaciteta za tako nešto ? 

Iz svega ovdje navedenog možemo samo zaključiti samo da su one imale užasnu 2021 godinu. Teško je vjerovati da će se nešto promjeniti 2022.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina