Konverzijska terapija

  Konverzijska terapija je pseudoznanost kojim dio psihološke i psihijatrijske struke pristupa LGBT fenomenu. Tijekom posljednjih 5 godina Albanija, Njemačka i Malta su zabranili ovu takozvanu terapiju kada se ona provodi prisilno.

  Ovim europskim državama se u zabrani konverzijske terapije sada pridružila i Kanada koja je donijela najradikalniji zakon na svijetu. Taj zakon je jednoglasno izglasovan u oba doma tamošnjeg parlamenta iako je istovremeno izazvao otvorene osude crkve.

  Zakon koji je donijela Kanada govori da je zabranjena konverzijska terapija svaki način stvoren za supresiju seksualne orijentacije ili roda neke osobe. Tehnike koje se mogu koristiti za tu supresiju su razgovor, terapija ili upotreba lijekova. Kanadski mediji su konstatirali da je ovo najradikalnija verzija zakona koja je bila u proceduri.

  U njoj se navode „terapije”, kriminalne radnje koje će potpadati pod kazneni zakon. Ta kaznene dijela po novom zakonu su usluge, liječenja i slično kojima je cilj:

  1) promjena seksualne orijentacije na heteroseksualnu

  2) promjena rodnog identiteta na spol koji je osoba imala pri rođenju

  3) supresija ili smanjivanje neheteroseksualne atraktivnosti ili seksualnog ponašanja

  4) supresija rodnog identiteta osobe koju nije imala pri rođenju

  Radi pojednostavljanja mi smo ovdje naveli samo 4 od 6 kaznenih točki novog zakona čime nismo promjenili njegov smisao.

  Kao što smo vidjeli zakon ovdje zabranjuje reklamiranja i „terapije” s ciljem promjene seksualne orijentacije na heteroseksualnu. Istovremeno ovaj zakon ne zabranjuje reklamiranje s ciljem promjene seksualne orijentacije na homoseksualnu. Pretpostavljamo da to dovoljno govori kako nije riječ o neutralnom nego pristranom zakonu !?

  Tamošnje vjerske organizacije su praktički odmah ustale protiv zakona čija izrada je trajala duže od godine dana. One su ustale zbog neodređenosti zakona i kaznenih odredbi.

  Zahtjev Crkve u Kanadi je bio da se prije svega jasno definira konverzijska terapija. Oni su tražili da se zabrane prisilne konverzijske terapije kojima su protiv svoje volje izloženi pripadnici LGBT zajednice. Crkveni zahtjev je bio da se to postavi u zakon što će na kraju biti odbijeno od strane političara pa su stoga zabranjene prisilne i dobrovoljno terapije.

  U trenutku donošenja zakona crkve u Kanadi su navele konkretan primjer ono što ih uznemirava. Oni su pitali što će se dogoditi ako svećenik spomene Knjigu postanka gdje piše da je „Bog stvorio muškarca i ženu na sliku svoju”.

  Otvoreno pitanje Crkvi u Kanadi je bilo da li će taj svećenik biti uhićen zbog promocije promjene seksualne orijentacije na heteroseksualnu ? U istom stilu je postavljeno pitanje da li se u skladu s ovim zakonom trebaju uništiti Biblije i Kurani zbog propagiranja heteroseksualnosti.

  Kako zakon nije promjenjen nego je donesen odbijanjem svih zahtjeva vjerskih zajednica o njegovim neodređenim djelovima će odlučivati sud.

  Za kraj ćemo ponovno napomenuti nepoštenost zakona koji zabranjuje promoviranje heteroseksualnosti i dopušta promoviranje homoseksualnosti. Isto to nepoštenje vrijedi za zakon koji zabranjuje promoviranje promjene roda na spol pri rođenju, ali dopušta obratno.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…]   Nije uopće tajna da Trudeua i njegovo progresivno glupiranje nacionalisti vatreno mrze. Municije za tu mržnju je ovaj kanadski princ (sin bivšeg premijera) dao i još uvijek dava. Primjer toga je prošlogodišnji Zakon o zabrani promoviranja heteroseksualnih veza koji je doveo u opasnost svećenike i imame. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina