europski nevidljivi porez

  Ukrajinska kriza na kraju ispadne da svima odgovora. Ona odgovara Rusiji i SAD jer dobivaju veću cijenu na prodaju energije, a odgovara i Europskoj uniji jer prikriva njene poreze. Taj europski nevidljivi porez na energiju danas navodno iznosi 30 %.

  Osnovni cilj europske zelene tranzicije je prestanak korištenja fosilnih goriva i prelazak na ekološku energiju. Kako će ovaj prelazak biti skup donesena je odluka da se poreznom presijom uništi fosilna industrija i ujedno financira zelena energija.

  Još prije nego što je donesena ova odluka znalo se da će ona rezultirati padom životnog standarda Hrvata i svih drugih građana Europske unije. To znanje je stvorilo strah kod razumnijih eurokrata da bi povećanje cijena energije moglo dovesti do masovnih demonstracija.

  Zbog ove energetske politike kriza u Ukrajini je tako dobro pala eurokratima kao da su je oni izrežirali. Jednostavno glavni krivac za više cijene energije je sada ispala Rusija, a ne njihova zelena tranzicija.

  Poljska o kojoj se može sve reći osim da voli Rusiju je ove godine započela kampanju protiv visokih cijena energije. Ona je za njih optužila Europsku uniju tvrdeći da 60 % cijene energije otpada na europske poreze (slika) !?

  To inače nije prvi put da je Europska unija kritizirana zbog svojih prikrivenih poreza u cijeni energije. Prošle godine je tako Frans Timmermans, potpredsjednik Europske komisije za Zelenu transformaciju izjavio da europski porezi utječu maksimalno 20 % na porast cijene energije. On je tada izjavio da se razlog za visoke račune nalazi u visokoj potrošnji. Drugim riječima po njemu Europljani bi se trebali manje hladiti po ljeti i grijati po zimi.

  Reagirajući na optužbe poljske energetske kompanije da 60 % cijene energije otpada na europske poreze Frans Timmermans je izjavio da to nije istina. Po njemu samo 20 % računa za energiju otpada na europske poreze.

Ova prepucavanja Poljske i Europske unije po ovom pitanju rezultirala su sastankom koji se održao na Valentinovo. Taj sastanak je bio okončan poljskom izjavom o nužnosti promjene, snižavanja europskih energetskih poreza.

  Tko zna možda je najbliže istini u ovom prepucavanju ispao zamjenik premijera Poljske. On je 15 veljače izjavio da 30 % finalne cijene energije odlazi na razne europske ekološke poreze i pravila.

  Ova rasprava o udjelu europskog poreza u cijeni energije ukazuje zašto je Europskoj uniji potrebna demokracija. Da sve europske vlade zastupaju jednopartijsko gledište Europske unije mi nikada ne bi znali za ove poreze. Za visoku cijene energije bi se optuživalo Rusiju, Kinu, hladnu zimu, užareno ljeto.., ali nikada Europsku uniju. Jednostavno mi za ove poreze ne bi znali.

  Danas je Ukrajina ponovno postala žrtva. Ona je žrtva energetske tranzicije Europe pošto je bila nužna incidentna situacija za objasniti cijene energije. Jednog dana kada ova kriza bude okončana cijene energije će se smanjiti za 50 % pa će svi postati sretni i zaboravni. Oni će postat zaboravni jer će zaboraviti da je cijena energije i dalje 50 % više nego prije krize. Nitko tada neće pitati zašto, a europski nameti će postati skriveni od javnosti.

5 9 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
4 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] doma britanskog parlamenta se veže na kritike poljske vlade. Ona je početkom godine optužila europski porez na fosilna goriva za iznimni rast cijena energije […]

trackback

[…] otpada na europski porez su se bili svađali Poljska i Europska unija. Mi bi rekli da je to oko 30 %. Ukratko politički cilj Europske unije u ovom ratu je visoka cijena energije pa je dobro da rat […]

trackback

[…]   To je bio plan Europske unije koji bi kao nuspojavu trebao imati poskupljenje vozila na fosilna goriva. Riječ bi bila o poskupljenju između 1500 i 3000 eura po proizvedenom vozilu. U stvarnosti nije riječ o nuspojavi nego strateškom cilju Unije da smanji broj vozila na svojim cestama. To nam dokazuje „tihi europski porez” na fosilnu energiju kojeg se malo tko usudi spomenuti. […]

trackback

[…]   Realno gledajući analiza Leibinz-Institut fur Wirtschaftsforschung Halle samo potvrđuje ono što smo znali i što se događa Europi. ”European round table for industry” je tako u listopadu pisao Ursuli von der Leyen u gubitku kompetitivnosti europske industrije zbog visokih cijena energije. Oni traže državne, europske pomoći kako bi preživjeli visoke cijene energije i da se ukine europski ekološki porez na plin i naftu. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina