Transformacija u Velikoj Britaniji

  Velika Britanija je izašla iz Europske unije, ali ne iz njenog mentalnog sklopa. Drugim riječima zelena transformacija u Velikoj Britaniji će se dogoditi kao da ona nije izašla iz EU.

  Strateški cilj zelene transformacije u Velikoj Britaniji i Europskoj uniji je prestanak korištenja fosilnih goriva. Cilj te strategije je neto nula ispuštanja stakleničkih plinova 2050 godine što bi se trebalo postići potpuno transformacijom naše ekonomije.

  Ono što se ne navodi bi bili stvarni troškovi te transformacije. Ne da se oni ne navode nego se oni konkretno skrivaju pošto nitko normalan ne bi tražio transformaciju kada bi znao cijenu.

  Parlament Velike Britanije je vjerojatno prva državna institucija koja je izašla s procjenom transformacije. Cijeli ovaj tekst se temelji na zaključcima do kojih je došao viši dom britanskog parlamenta !?

  U lipnju 2019 godine vlada Velike Britanije je donijela zakon o postizanju nulte emisije stakleničkih plinova 2050. Dvije godine kasnije donesena je odluka o trošenju 25 milijardi funti do 2024/25 godine u cilju postizanja tog cilja. Tih 25 milijardi funti je u stvarnosti jedno veliko ništa koje služe za bacanje magle pred oči.

  To predstavlja jedno veliko ništa po mišljenju britanskog komiteta za zelenu transformaciju. On tako navodi da bi Velika Britanija trebalo do 2030 godine trošiti 50 milijardi funti godišnje na zelenu transformaciju. Većina tog novca bi trebala otići na transformaciju domova kako bi trošili manje energije. Potom bi novac odlazio na gradnju nove infrastrukture za električne automobile i baterije.

  Po mišljenju parlamentarnog komiteta novac za ovaj dio transformacije bi došao od „privatnog” sektora. Ovdje smo napisali „privatnog” jer se cilja i na obične građane, a ne samo poduzetnike !?

  Općenito gledajući previše ljudi smatra da će zelena transformacija koštati samo 1 % BDP-a godišnje. Riječ je o idiotskom razmišljanju.

  Nakon ovog zaključka u Domu lordova se pojavilo pitanje tko će to platiti ? Glavni problem je da bi većinu računa za transformaciju trebali platiti siromašni kroz poreze. Na primjer nije pošteno da najsiromašniji koji niti nemaju automobile plaćaju poreza za automobilsku infrastrukturu.

  Greg Hands, britanski ministar za zelenu transformaciju je tijekom rasprave o parlamentu priznao pogrešku vlade. On je priznao da vlada nije napravila plan tko će platiti zelenu transformaciju.

  Govoreći dalje o tim troškovima što je najvažnije za obične građane red je navesti nam službene pozicije. Ranije navedeni Komitet za zelenu transformaciju navodi da iza njihovog izračuna stoje „herojske pretpostavke” čime je sve rečeno. S druge strane ministarstvo financija Velike Britanije odbija dati procjene troškova zelene transformacije. Možda se ti troškovi ne mogu procjeniti, a možda bi cijena uplašila građane.

  U skladu s svim navedenim viši dom britanskog parlamenta je ultimativno zatražio:

  1) Mi insistiramo da Vlada objasni kako će financirati Zelenu tranziciju. Financiranjem putem poreza znači da neke osobe koje plaćaju porez neće uživati u koristi što je neprihvatljivo.

  2) Mi pozivamo Vladu da makne veto po pitanju državnog zaduživanja za Zelenu transformaciju. Državno zaduživanje je poželjno za ovakve investicije jer buduće generacije koje će uživati plod ovih investicija trebaju snositi i njen trošak.

  Ukratko ovaj službeni zaključak višeg doma britanskog parlamenta se veže na kritike poljske vlade. Ona je početkom godine optužila europski porez na fosilna goriva za iznimni rast cijena energije !?

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina