Harvard

Bitka za Harvard

  Milijarder Bill Ackman je započeo svoju borbu da Harvard University ponovno postane mjesto gdje se stječu znanja. Bitka za Harvard je usko vezana s onom u Gazi jer predstavlja direktnu posljedicu tamošnjih događaja.

  Zapadna elita koja je desetljećima živjela u svojim zabludama o multikulturalnom društvu se napokon probudila. Te zablude, to samozavaranje je razbio napad na Izrael i kao što znate zbog toga smo zahvalni Hamasu. Za potpuno uništiti zapadna društva, asimilirati ih bi bilo potrebno još samo 20-30 godina bez nekog rata među kulturološki različitim državama. Sada je ta strategija udarila o zid,a bitka za Harvard predstavlja jednu od posljedica šoka.

  Nakon napada Gaze ili ako želite drugačije Hamasa na Izrael 34 studentske organizacije Harvarda su osudile Izrael. Ta njihova osuda je šokirala Ameriku ili ako želite preciznije ono što je važnije, njenu vladajuću klasu. Oni su za početak već polovicom listopada 2023 zatražili imena svih potpisnika osude Izraela kako bi im doživotno zabranili rad.

  Na tome američki milijarderi nisu stali nego su se počeli javno i što je još važnije financijski udaljavati od Harvarda. Harvard university živi od novac studenata/školarina koje iznose oko 75 000 dolara godišnje i donacija milijardera koje su 2018 godine iznosile gotovo 10 milijardi dolara.

  Neki su tako odlučili potpuno prekinuti „suradnju” s Harvardom dok drugi šalju simbolične donacije od jednog dolara. Šefovi Harvard su potpuno svjesni situacije koju su stvorili svojom „edukacijskom” politikom pa su stoga obustavili slanje molbi za donacijama.

  Kriza koja sada potresa Harvard se neće tako brzo rješiti i uvjereni smo da će univerzitet kapitulirati. On jednostavno nema druge opcije jer kada Univerzitet napada Kenneth Griffin koji mu je ranije poklonio 500 milijuna dolara

  Kenneth iz njihove perspektive nije niti najgori jer to mjesto pripada Billu Ackmanu. Tri i pol milijarde dolara težak Ackman je poznat po svojim donacijama i vatrenom zagovaranju određenih pozicija. Najbolji konkretni pokazatelj njegove važnosti biva darivanje dionica dalekoistočnog Amazona 2021 godine. Riječ je bila o daru teškom 1.36 milijardi dolara !?

  Kada je takva osoba bjesna na tebe i kada vodi kampanju protiv tebe nalaziš se u problemima. To je trenutačna situacija Harvard University pošto Ackman ne odustaje od svojih neprekidnih napada. Glavni dio njegovih napada predstavljaju optužbe da Harvard vodi rasističku politiku, da on diskriminira Indijce, pripadnike žute i bijele rase.

  Braneći se od optužbi o simpatiziranju Arapa na uštrb bijelih Židova predsjednica Harvarda je govorila o slobodi govora. Na te riječi Ackman joj odgovara da ona ne bi branila slobodu govora kada bi se ismijavalo George-a Floyda. Ta svađa je stigla do situacije kada predsjednica Harvarda najavljuje borbu protiv antisemitizma,a Ackman traži njenu ostavku.

  Ovaj rat za početak protiv antisemitizma na američkim fakultetima kojeg predvode vladajući neće tako brzo prestati. On neće prestati jer se proširio na sve elitne faktultete koje elita prestaje financirati, a ujedno je i vlada pokrenula istragu zbog rasizma na 7 edukacijskih ustanova.

  Najzanimljive iz ove priče biva kako se tamošnja elita „klanjala” Nassimu Nicholasu Talebu i potpuno ga ignorirala 10-15 godina. On je sada već davno bio govorio o teroriziranim znanstvenicima koji žive u konstantom strahu da će biti uhvaćeni kršeći pravila/dogme/običaje/…. On je ranjiv na najmanju optužbu tako da imamo stvoren cijeli sustav koji terorizira njegov rad.

  To se kao i rasizam na fakultetima toleriralo sve do napada Hamasa na Izrael i zbog toga im ponovno hvala !? Za kraj još jedino moramo naglasiti da je tekst napisan prije svjedočenja predsjednice Harvarda Claudine Gay pred Kongresom.

5 7 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina