Tramp-i-Biden

Američki predizbori

  Sljedeće godine se održavaju američki izbori koji će nam otkriti ime novog-starog predsjednika. U skladu s tim ove godine su na političkom redu američki predizbori koji započinju u siječnju 2024

  Iz perspektive šefova Republikanske stranke sve ovo postaje noćna mora jer je očito da će Donald Trump pobjediti na unutarstranačkim izborima. Situacija na ovih izbora je takva da tamošnji mediji s vremena na vrijeme govore da Trump nije njihov jedini kandidat, da postoje protukandidati.

  Ispitivanja javnog mijenja unutar Republikanske stranke govori da za njega navija 54 % članova. Ron DeSantis kojeg mi simpatiziramo se nalazi na 18 %, a Nikki Haley na 12. Kada bi članovi ove stranke trebali birati samo između Trumpa i DeSantisa prvi bi pobjedio drugog s 75 naprema 25 % !?

  Riječ je za Republikance o užasnoj situaciji. Ona je užasna jer su mediji pretvorilli bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u simbol zla. Da riječ je bila o laži, riječ je bila o malenoj američkoj zavjeri kojom se nije dopustilo izabranom predsjedniku da „upravlja državom”. Slično se dogodilo i s obavještajnoj službi koja sudjeluje u zavjeri ili kako nam to govori izvještaj iz doba Bidena potpuno slučajno sabotira Trumpa.

  To je sve istina, a istina je i ono što se u javnosti ne spominje. Riječ je o potpunoj neorganiziranosti Trumpa koju najbolje vidimo po pitanju tamošnje glavne sigurnosne organizacije imena Homeland Security. Homeland nastaje 2003 godine i od tada do 19.01.2017 je imao 6 direktora. Tijekom samo svoje 4 godine Donald Trump je postavio 6 različitih osoba na poziciju direktora. Najduže, cijelih 490 dana se na toj poziciji održala Kirstjen Nielsen dok je najkraći bio Pete Gaynor, samo 9 dana !?

  Ukratko Donald Trump kao kandidat Republikanaca za predsjednika će aktivirati sve simpatizere Bidena koji su se u međuvremenu ohladili. Oni će izaći glasovati da podrže Bidena o kojemu misle da je izhlapljeli starac nego da blokiraju izbor „fašiste” Trumpa !?

  Šefove Demokratske stranke s druge strane imaju vlastite noćne more. Riječ je o noćnoj mori prezentacije Josepha Bidena članovima stranke pošto mu misli često odlutaju. Iz tog razloga sadašnjeg i tko zna možda budućeg predsjednika treba držati što dalje od javnosti.

  Kako bi se to što postiglo ogranci Demokratske stranke u saveznim državama su počeli povlačiti inovativne poteze. Tako je Demokratska stranke Florida odlučila ukinuti svoje unutarstranačke izbore za predsjedničkog kandidata. Ta odluka je razbjesnila člana Demokratske stranke i američkog Kongresa Dean Phillipsa koji je protukandidat Bidena na unutarstranačkim izborima.

  Riječ je o autokratskoj, ali istovremeno zakonitoj i nezakonitoj odluci. Riječ je o zakonitoj odluci pošto vrh Demokratske stranke Floride ima zakonsko pravo instalirati kandidata za predsjednika. Istovremeno je ona nezakonita jer nisu poštovani zakonski rokovi za primanje kandidature. Pojednostavljeno Stranka je nezakonito uranila s zatvaranjem izbornog procesa.

  Drugi izborni problem Bidenove Bijele kuće je savezna država New Hampshire. Predsjednik Biden ili ako želite de jure Demokratska stranka je naredila da se prvi unutarstranački izbori ne smiju održati u saveznoj državi New Hampshire.

  Riječ je o kršenju tradicije pošto Demokratska stranka u toj saveznoj državi već više od 100 godina vodi prve unutarstranačke izbore. To je 1975 godine čak postao i zakon u New Hampshire-u !? Sve u svemu Stranka naređuje da prva savezna država u kojoj se vode unutarstranački izbori bude Južna Karolina zbog svojih crnaca.

  U stvarnosti ovim pokušajem izmjene mjesta prvih unutarstranačkih izbora Biden se zahvaljuje Južnoj Karolini koja ga je 2020. postavlja za predsjednika. Tome su se vatreno usprotivili Demokrati u New Hampshire-u, ali oni su u tome gotovo nevažni.

  Važno ispadne da Republikanska stranka vlada u saveznoj državi New Hampshire,a ona neće mjenjat zakon u korist Bidena. Reagirajući na tamošnje odluke predsjednik Joe Biden izjavljuje: „ja se neću natjecati za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke u New Hampshire-u”

  Sve u svemu 2023 godina završava s glavoboljama osoba na čelnim mjestima u Demokratskoj i Republikanskoj stranci.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Tm Mail
2 mjeseci prije

very informative articles or reviews at this time.

خدمات أنابيب uPVC في العراق

Fantastic site. Lots of helpful information here. I am sending it to some friends ans additionally sharing in delicious. And of course, thanks for your effort!

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina