Angela Merkel

  Dok je Angela Merkel vladala svi su joj se klanjali,a već danas svi seru po njoj i njenim politikama. U tome je njen medijski imidž sličniji onome autokrata nego demokratski izabranog premijera.

  Minimalno 10 godina smo slušali medijske priče, medijsku propagandu o velikoj Angeli Merkel. Po tim pričama ona je spasila euro, Europskoj uniju, izbjeglice i na kraju cijelu planetu pokrenuvši zelenu transformaciju. Pojednostavljeno govoreći ona je hodala po vodi.

  Da postojali su kritičari njene politike, ali tko je stvarno prenosio što laprdaju Varoufakis (euro), Hans Werner-Sinn (migranti) i poslovni lideri (energija). Njihove izjave su se prenosile samo u cilju dokazivanja da na zapadu imamo slobodne medije.

  Najbolji primjer tog klanjanja medija velikom vođi nalazimo u najkontroverznijoj polici Angele Merkel. Naravno govorimo o otvaranja granice migrantima 2015 godine. Tada su njemački mediji na sva vrata pisali o njemačkoj kulturi dobrodošlice. Oni su pisali kako Njemci jedva čekaju otvoriti svoja vrata migrantima.

  Stvarna situacija je bila potpuno suprotna što nam najbolje dokazuju svađe u unutar vlade i stranke kojima je istovremeno predsjedala Merkel. Na sastanku unutar vlade zamjenik kancelara je protestirao riječima mi ne možemo primiti veliki broj migranata. Njena zamjenica u stranci je na sastanku CDU izjavila „oni se odbijaju rukovati sa mnom jer sam žena” što mi radimo ? Merkel je rekla da ih se treba primiti pa su mediji započeli s propagandom.

  Zbog sadašnje situacije u Europi red nam je sjetiti se odluke Merkel da zatvori nuklearne elektrane kao i one na ugljen. Sastavni dio tih odluka o zatvaranju elektrane biva ona o isplati 42 milijarde eura odštete njihovim vlasnicima.

  Te odluke kao i one o migrantima zapadni mediji su dočekali s oduševljenjem klanjajući se velikoj kancelarki. Odluku o zatvaranju termoelektrana na ugljen je po njemačkim medijima podržalo 75 % Njemaca. Američki mediji su o ovoj odluci pisali na vrlo sličan način. Oni su kao i Njemački jednostavno bili oboreni s nogu !?

  Danas kada već mjesecima Angela Merkel nije kancelarka Njemačke svi udaraju po njoj. Mediji koji su je prije slavili zbog zatvaranja termoelektrana na ugljen koje bivaju zamjenjene ruskim plinom,a danas ju zbog istog razloga masakriraju.

  Sada se svi pitaju kako Merkel nije vidjela da stvara energetsku ovisnost o nestabilnoj Rusiji ? Kako nije vidjela da Putin koji je vodio rat s Gruzijom i anektirao Krim opasan ? Ispravno bi bilo pitanje kako to nisu vidjeli mediji prije izbijanja rata, kada je ona bila kancelar ?

  Odgovor na sva ta pitanja bi trebao biti da Njemačka ima režimske medije isto tako kao što ih imaju autokratske države. Današnji kancelar je njen bivši zamjenik Olaf Scholz i sada se mediji kritizirajući Merkel njemu uvlače u dupe. Optužujući Merkel za suradnju s Rusijom se pokušava zaboraviti njegova uloga u prebacivanju na ruski plin.

  On je bio još 2018 godine u ulozi ministra financija i zamjenika kancelara davao javnu podršku zatvaranju termoelektrana na ugljen i uvozu plina iz Rusije. Ovo je jedan važan razlog zašto mediji masakriraju Merkel. Oni ne mogu, ne smiju masakrirati kancelara Njemačka.

  O jadnoj maloj Merkel i njenim katastrofalnim greškama smo već govorili prije više od 6 mjeseci. Ovo je bila priča o zapadnim medijima koji u glorificiranju vođa liče na neke druge medije u nekim drugim državama !?

5 7 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina