Zeleni

  Tijekom prošle godine više puta smo koristeći znanstvene podatke dokazivali da naša planeta prolazi kroz faze zagrijavanja i hlađenja.

  Za početak smo tako ukazivali da je maleno ledeno doba zavisno od znanstvenih interpretacija završilo 1750 ili 1850 godine. To danas predstavlja ujedno predindustrijsko doba od kojega se uzima koliko trebamo dopustiti da se planeta zagrije. Potom smo govorili o tome kako je planeta bila toplija nego danas prije tisuću godina i još ranije u doba Isus Krista.

  O tome se u medijima ne priča jer ovi znanstveni podaci ruše dogmu o iznenadnom i nenormalnom zagrijavanju našeg planeta kojeg po svaku cijenu mi u zapadnim državama moramo zaustaviti. To zaustavljanje zagrijavanja planete zagovaraju naše vlade i prije svega stranke Zelenih u Europi.

  Kako je riječ o državnoj i znanstvenoj dogmi svi se u nju kunu kao što su se nekada u komunističkim državama kunuli u Tita i Lenjina. Ako ćemo vjerovati eurobarometru kojeg financira Europska unija 91 % Europljana vjeruje da klimatske promjene predstavljaju veliku opasnost za Uniju. Po očekivanju ovo ispitivanje javnog mijenja je pozdravila Europska unija riječima „ovi rezultati nas nisu iznenadili. Oni ukazuju da Europljani podržavaju Zeleni plan kojim ćemo drastično promjeniti Europu”.

  Današnje rasprave o popularnosti Zelenih se u stvarnosti ne temelje na njihovoj stvarnoj popularnosti nego stvaranju slike o njihovoj popularnosti u javnosti kako bi dobili što više izbornih glasova. Kao potvrdu toga dovoljno nam je pogledati priče o stranci Zelenih u Njemačkoj. Po ispitivanju javnog mijenja oni su 31.03.2021 bili na 23 % popularnosti što je identično popularnosti u studenom 2018 znači da se u međuvremenu nije ništa promjenila. Istovremeno dok je znači samo 23 % Njemaca podržavalo Zelene po ispitivanju Europskog javnog mijenja njih 90 % smatra klimatske promjene ozbiljnom opasnošću. Nelogičnost ? Neupitno da.

  Za razliku od Njemačke u Italiji po ponovno ćemo reći europskom ispitivanju javnog mijenja 94 % građana je smatra da klimatske promjene predstavljaju ozbiljnu prijetnju. Istovremeno samo 1.7 % građana podržava tamošnju zelenu stranku. Na izborima u Nizozemskoj o kojima smo pisali tamošnji Zeleni su izgubili 50 % mjesta u parlamentu iako 92 % građana smatra klimatske promjene ozbiljnom prijetnjom.

  U određenom smislu sličnu situaciju imamo i u svim drugim članicama Europske unije. Tako na primjer u Austriji Zeleni uživaju podršku 11 % stanovnika, a u Švedskoj njih 4.2 %.

  Ako to smatramo niskom podrškom strankama Zelenih što reći o situaciji u istočnoeuropskim članicama Europske unije gdje je njih teško uopće uočiti ? U Poljskoj je njihova popularnost toliko niska da se tamošnju Zelenu stranku uopće ne registrira kod ispitivanja javnosti,a isto vrijedi za Hrvatsku i većinu drugih bivših komunističkih članica EU. Nužno nam je ovdje navesti kako se to događa kada u teoriji 90 % Poljaka i 91 % Hrvata vjeruju da klimatske promjene predstavljaju opasnost što nam na kraju krajeva govori da oni na upitnik davaju odgovore koji se očekuju od njih kao i ranije u vrijeme komunizma.

  U određenom smislu kada se govori o strankama Zelenih dijagnoza Deutsche Welle ispadne 100 % u sridu. Drugim riječima ova Njemačka državna medijska kuća govori da osnovno biračko tijelo Zelenih predstavljaju stanovnici gradova s natprosječnim primanjima i edukacijom. Kako nemaju o čemu realnom plakati u svom životu oni plaču o katastrofalnim klimatskim promjenama.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina