BBC

Zamrzavanje povećanja pretplate

  Zamrzavanje povećanja pretplate na BBC od strane britanske vlade je izazvalo šok britanske državne medijske kuće. Taj šok je dodatno pojačan najavom ukidanja pretplate 31.12.2027 godine nakon čega bi se BBC trebao natjecati na tržištu.

  O BBC-u i njegovoj pristranosti smo već više puta pisali,a ona se očito popela na glavu i britanskoj konzervativnoj vladi. Primjera kako to BBC radi stvarno ima bezbroj.

  Najvažnija britanska tematika posljednjih 5 godina u Velikoj Britaniji je Brexit. O Brexit referendumu i kasnijem izlasku Velike Britanije iz Europske unije BBC je održao stvarno bezbroj emisija. Kao što svi znamo većina Britanaca je glasovala za Brexit iako je BBC vikao iz svog glasa da je to pogrešna opcija. Čak 96.8 % osoba koje je BBC pozivao u svoje emisije su govorile da Velika Britanija treba ostati u Europskoj uniji.

  U 20 stoljeću BBC je radio programe koje su gledatelji uživali gledati. Svi znamo za Allo Allo, Da ministre, Mućke…,a što oni danas rade ? Danas BBC proizvodi program kao što su Da li su britanski fakulteti rasistički ?, Noughts+Crosses, I may destroy you… koje nitko ne gleda.

  Na isti način BBC danas prenosi i vijesti. Tako govoreći o Black Lives Matter demonstracijama BBC govori: „Na mirnim demonstracijama je ranjeno 27 policajaca”. U sličnom stilu imamo isto i emisije koje objašnjavaju „zašto je seoska Britanija rasistička” i „Zašto bijele žene trebaju znati svoju privilegiju”. Vrhunac svega na BBCu će 2020 godine postati pokušaj zabrane domoljubne pjesme Rule Britannia.

  Zbog svega navedenog BBC je postao televizijski kanal kojemu se najmanje vjeruje u Velikoj Britaniji. Više Britanaca vjeruje da Sky News, Channel 4, ITV i Channel 5 prikazuju nepristrane vijesti nego BBC. To su inače jedini televizijski kanali s licencom prikazivanja na cijelom teritoriju Velike Britanije.

  Nakon što je postala očita odluka vlada o zamrzavanju cijene pretplate i potom njenom ukidanju djelatnici BBC su stali na noge. Oni su počeli navoditi zašto se tako nešto ne bi smjelo učiniti.

  Simon Day, jedna od zvjezda današnjeg BBC-a je u obranu medijske kuće naveo popis popularnih serijala koje je ona napravila. U svom popisu on je naveo 16 serijala, ali nije naglasio da je samo jedan od njih napravljen u posljednjih 10 godina. Bez obzira na sve niti on nije mogao stati u pravu obranu BBC-a iako je to htio i iako mu on dava plaću.

  Drugi branitelji medijske kuće su se pozvali na preko 30 godina staru reklamu u kojoj nastupaju John Cleese i David Attenborough. Govorimo ovdje o onom istom John Cleese-u koji se samo mjesec dana ranije javno žalio kako BBC vodi intervju i koji više navodno ne želi imati nikakva posla s BBC-om.

  BBC protestira protiv ove odluke vlade, ali ti protesti nju ne zanimaju. Jedini kojima stvarno smeta ovo ukidanje prisilnog plaćanja televizijske pretplate su zagovornici Europske unije, LGBT prava i multikulturalne Britanije. Niti jedan od njih ne glasa za konzervativnu vladu pa stoga ti protesti nju niti najmanje ne zanimaju.

5 7 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina