Jeff_Bezos_at_Amazon

Vjeruj medijima

  Vjeruj medijima je osnovna priča koju slušamo ponovno i ponovno i ponovno. Ako ne vjeruješ tradicionalnim medijima ti si nepismeni idiot koji širi teorije zavjere.

  To je osnovna priča koju ponovno i ponovno slušaju građani zapadnih država koja normalno ignorira stvarni problem. Taj stvarni problem glasi koji su to mediji i stručnjaci koje moramo slušati i tko stoji iza njih ? Inteligentniji članovi režima, medijama vrlo dobro znaju svu problematičnost tog pitanja pa ga uvijek izbjegavaju.

  U teoriji najvažniji američki medij je The New York Times. Riječ je inače o dioničkom društvu u kojem najviše dionica imaju Vanguard Group i BlackRock. Kada bi postojala vlada zapadnog svijeta šef Vanguarda bi bio ministar financija, a onaj BlackRocka premijer.

  Vanguard grupa je najveći dioničar Intela, AMD-a, Tesle, Forda, Fiata,… Sve u svemu oni upravljaju s 7 000 milijardi dolara imovine. BlackRock financijska grupa je još veća jer upravlja s 8 700 milijardi dolara imovine što baš sve govori.

  Sve ono što je The New York Times pisao i izvodio tijekom posljednje 3 godine stvarno nema smisla spominjati. Važno nam je ovdje samo zapamtiti da njega kontroliraju dvije najmoćnije osobe zapadnog svijeta.

  Nakon ovog časopisa nam dolazi The Washington Post kojim vlada Jeff Bezos. Mogli bi sada ovdje navesti bezbroj komentara predsjednika Trumpa koji optužuje ovaj časopis za pristranost, ali to nema smisla. Dovoljno je reći da The Washington Post napada sve osim Demokrata koji mu se sviđaju. Kao dokaz toga će nam poslužiti napadi na Bernie Sandersa.

  Ovu mržnju Bezosa (slika), The Washington Posta protiv svih koji nisu Clinton/Biden najbolje prikazuje 16 tekstova u 16 sati protiv Sandersa. Ono što smeta Bezosu i medijima koje kontroliraju drugi tajkuni je Sandersov poziv na plaćanje poreza !?

  Jedna od medijskih institucija u SAD je i časopis Time kojeg mi rijetko spominjemo. Njega je 2018 kupio tajkun Marc Benioff. Riječ je o praktički glasogovorniku liberala Silikonske doline koji je prošao put od Republikanca do Demokrata. U realnosti riječ je o čovjeku koji se uspješno okreće kako vjetar puše. Prvo je podržavao predsjednika Busha, pa predsjednika Obamu, a na kraju je skupljao novac za Hillary Clinton.

  Posljednji časopis koji ćemo ovdje spomenuti je The Atlantic kojim vlada udovica Steve Jobs. Laurene Powell Jobs je jedna od glavnih donatora predsjedničke kampanje Bidena čime smo sve rekli.

  Tako izgledaju vlasnički odnosi u najvažnijim američkim tradicionalnim medijima. Praktički svima vladaju liberali koji podržavaju današnju Demokratsku stranku i predsjednika Bidena. U skladu s tim kada govorimo o vjerovanju medijima i stručnjacima red je postaviti pitanje zašto ? Red je postaviti to pitanje pošto nam se čini da se pozicije svih tih medija temelje na jednoumlju.

  Ovdje smo govorili o stanju medija u SAD, ali isto tako smo mogli pričati o stanju medijskih institucija u Hrvatskoj ili Njemačkoj. Jednostavno tu nema razlike !?

4.4 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Politika vlasnika Amazona je da koristeći medije napada sve one koji nisu demokrati slični Hilary Clinton i Joe Bidenu. Za Bezosa nema nikakve veze da li su protivnici te politike drugi demokrati kao Sanders ili […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina