Trump

Trumpova suđenja

  U SAD-u su završila tri suđenja Trumpu dok ostala još traju. Kao što se unaprijed znalo optuženik je kriv po svim točkama optužbe. Trumpova suđenja su prije svega zanimljiva jer ukazuju kako funkcionira američka pravna država.

  Priču o Trumpovim suđenjima započinjemo početkom ove godine. Tada smo govorili o tome kako su savezne države Colorado i Maine zabranile Donaldu Trumpu da bude kandidat za predsjednik. Zbog važnosti njihove odluke američki Vrhovni sud je svojom jednoglasnom odlukom već početkom ožujka poništio odluke saveznih država kojima vladaju Demokrati.

  Tako je on na prvi pogled spasio čast sudstva, pravne države, ali to nikome neće pomoći. Ovo govorimo pošto je Trump još u siječnju na „poštenom” suđenju osuđen zbog navodnog seksualnog napada (ne silovanja). Govorimo navodnog pošto „žrtva” nije znala na sudu reći kada se ono dogodilo što nije sprečilo sud da ga osudi na 88.3 milijuna dolara kazne. Potom je na drugom suđenju proglašen krivim i kažnjen 355 milijuna dolara jer je lažno povećao vrijednost svoje korporacije. Time on nije nikoga oštetio, ali sud je presudio,a Trump se može žaliti.

  Nakon tih presuda dolazi ona od 31.05.2024. kada je bivši predsjednik Donald Trump osuđen po sve 34 točke optužnice. Trump će se sigurno žaliti na ovu presudu jer je riječ o suđenju u istom stilu kao prethodna:„drugovi svi znamo da je kriv, dokazi su nevažni”.

  Glavni svjedok optužbe je bio Michael Cohen koji je već ranije stvorio ime za sebe. Na suđenju 2018. on pored ostalog priznaje da je davao lažne izjave financijskim organizacijama. Praktički u isto vrijeme Cohen priznaje da je lagao na ispitivanju u komitetima oba doma Američkog Kongresa.

  Bez obzira na tu karijeru laganja on postaje osoba kojoj tužitelj, sudac i porota New Yorka apsolutno vjeruju i osuđuju Trumpa. Čak i bez toga riječ je bila o više nego kontroverznom slučaju koji se 4 godina nalazio u limbu. Pošto je bila riječ o prekršaju on je upao u zastaru, ali tužitelj New Yorka ga je čudesno prepakirao u kazneni slučaj u koji malo tko vjeruje. Bez obzira na to Donald Trump je osuđen i kao što je Soroš najavljivao može biti u zatvoru na dan predsjedničkih izbora.

  Nakon ovih poštenih suđenja s poštenom presudom Donalda Trumpa još čeka suđenje zbog držanja „tajnih dokumenata” kod kuće. Riječ je o 26 kutija s dokumentima koje je Donald Trump iznio iz Bijele kuće i odnio u svoj dom. Zbog toga je protiv Trumpa 06. rujna 2023. dignuta optužnica koja ima 37 točaka i zbog koje je čak bio nakratko uhićen.

  Inače riječ je o identičnom zločinu kojeg je počinio i predsjednik Biden, ali protiv njega nije dignuta optužnica. Službeni razlog za nedizanje optužnice protiv predsjednika Bidena glasi: „on je psihički nesposoban”. U prevodu američki pravni sustav presuđuje da je Biden mentalno sposoban voditi državu i istovremeno mentalno nesposoban odgovarati na sudu za svoje navodne zločine.

  Time je bez da ulazimo u druge detalje po nama sve rečeno o američkoj pravnoj državi. Američka elita i Demokrati koje vrše ovo ismijavanje zakona bi trebali znati da će im se to prije ili kasnije vratiti u glavu. Problem njih i općenito Zapada je da se odavno već ne gleda strateški nego kratkoročno, a kratkoročni cilj je zaustaviti Trumpa. Sve drugo je za njih nevažno.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
rac insurance
15 sati prije

I have been surfing online more than 3 hours today yet I never found any interesting article like yours It is pretty worth enough for me In my opinion if all web owners and bloggers made good content as you did the web will be much more useful than ever before

jsmu study guide
13 sati prije

Thank you for the auspicious writeup It in fact was a amusement account it Look advanced to more added agreeable from you By the way how could we communicate

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina