Kraj demokracije

  Službena dogma nam govori da demokracije završe putem državnih udara i sličnih nasilnih radnji. Mi se s tim ne slažemo jer nakon tih događaja ne umire legenda o demokraciji. Kraj demokracije u stvarnosti nastupa kada demokratska vlada ukinu demokraciju.

  Svi koji stvarno znaju autora hladne istine, znaju kako on smatra da demokracija ne postoji, da narod ništa ne odlučuje. Kao argument za to on uzima podatak da se 2/3 stanovnika zapadne Europe protivilo primanju migranata prije pola stoljeća, a protivi se i danas. Bez obzira na to vladajuća elita nastavlja uvoziti milijune i milijune migranata godišnje. Ako stanovnici nemaju prava odlučiti o nečemu osnovnome kao o demografskoj promjeni u državi tada oni nemaju pravo odlučivati o ničemu.

  To je trenutačno stanje demokracije u Hrvatskoj, zapadnoj Europi i SAD, ali o tome danas ne govorimo. Mi danas o demokraciji u smislu u kojem ga interpretira naša vladajuća kasta ili konkretno vladajuća klasa američke demokracije.

  Američka ispitivanja javnog mijenja nam u osnovi govore da je predsjednik Biden nepopularan. Njega podržava manje od 40 % Amerikanaca, ali u to je u određenom smislu nevažno. Važno ispadne da ispitivanja javnog mijenja već duže vrijeme ukazuju da je bivši predsjednik Trump popularniji od Bidena.

  Taj podatak istovremeno brine Demokratsku stranku i tamošnji državni režim pa su odlučili nešto poduzeti. Prvi je to učinila savezna država Colorado koja zabranjuje Donaldu Trumpu da bude kandidat za predsjednika SAD-a,a potom to čini i Maine.

  Govoreći o toj situaciji red biva navesti da je Colorado država u kojoj apsolutnu vlast imaju članovi Demokratske stranke. Oni kontroliraju tamošnji parlament, guvernera i Vrhovni sud pošto su oni izabrali baš sve suce. Bez obzira na to u tamošnjem Vrhovnom sudu je došlo do svađe između sudaca koji poštuju zakone i onih koji ih ne poštuju. Time želimo reći da je Vrhovni sud s 4:3 presudio da se Donaldu Trumpu zabrani sudjelovanje na izborima jer je dignuo bunu protiv vlade SAD-a (06.01.2021).

  Nužno nam ovdje biva naglasiti da ne postoji baš nikakva sudska presuda koja govori da je Trump proglašen kriv za događaje iz 2021. Ta „sitna” činjenica nije imala utjecaj na većinu sudaca, dok su suci u drugim državama iz tog razloga bili odbili slične tužbe.

  Coloradu se ubrzo pridružila i savezna država Maine koja isto zabranjuje kandidaturu Trumpa. Za razliku od Colorada u ovoj saveznoj državi odluku o zabrani kandidiranja Trumpa za predsjednika nije donio sud nego izabrani državni službenik. Tu odluku je donijela Shenna Bellows navodeći da Trump ne ispunjava ustavne uvjete za biti predsjednik. Na pitanje da li je Bijela kuća (čitaj Biden) ili tko drugi utjecao na njenu odluku ona je odbila odgovoriti.

  Tako smo došli do situacije da dvije savezne države u kojima vladaju Demokrati donose odluku o zabrani kandidiranja osobe koja bi trebala pobjediti predsjednika iz vladajuće stranke !? Kada još spomenemo da je riječ o blago govoreći pravno upitnim odlukama tada dolazimo do sukoba interesa.

  Najgore od svega je da se Demokrati ovim počeli provoditi dva katastrofalna scenarija. Prvi od tih scenarija je pokušaj ograničavanja, ukidanja demokracije u SAD pošto te odluke predstavljaju pravni presedan. Drugi za njih osobno katastrofalni scenarij biva da će o svemu odlučivati Američki Vrhovni sud u kojemu Republikanci imaju većinu. Oni će najvjerojatnije poništiti odluke Colorada i Maine-a kao protuustavne, ali ih mogu istovremeno i zeznuti.

  Teoretski, stvarno samo teoretski Američki Vrhovni sud može prihvatiti odluku ove dvije savezne države. Time Donald Trump u njima ne bi bio kandidat, nego bi to bio Ron deSantis koji bi obrisao pod s Bidenom. Time bi Republikanska stranka osvojila dvije savezne države koje Trump nije uspio osvojiti niti 2016. godine, a time zahvaljujući elektorskim glasovima i predsjedničke izbore 2024 godine.

  Normalno 99 % smo sigurni da se taj scenarij neće ostvariti. Sve u svemu Demokrati Colorada i Maine-a su donijeli ovu odluku kako bi se uvukli svojim antidemokratskim fundamentalistima.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina