Strpljenje nam je na kraju

  Strpljenje nam je na kraju su riječi ministra Beroša o korona situaciji u Hrvatskoj. S tim njegovim riječima se slažemo samo iz potpuno drugačije perspektive.

  U pokušaju populariziranja cijepljenja premijer Hrvatske Andrej Plenković se cijepio drugom dozom AstraZenece. On se cijepio drugom dozom iako je u prosincu 2020 godine prebolio korona virus, bez značajnih problema. Potom se u ožujku naš premijer cijepio prvom dozom AstraZenece iako za to nije bilo nikakvih zdravstvenih razloga.

  Na dan 10 rujna 2021 godine on se cijepio drugom dozom cijepiva. Prošlo je gotovo 6 mjeseci između prve i druge doze cjepiva koju je primio naš premijer. Gospodine Plenković to nije u skladu s zdravstvenim preporukama pošto rok između uzimanja prve i druge doze treba biti puno kraći. Općenito gledajući pošto ste prebolili kovid Vi se niste niti trebali cijepiti. Bilo bi Vam najbolje da najurite PR stručnjaka koji Vas je na ovo cijepljenje nagovorio pošto je sve napravljeno naopako.

  Sada nam je vrijeme da se vratimo na našeg ministra Beroša i njegovo vikanje „Ne možemo biti taoci necijepljenih”. Gospodine ministre mi nismo taoci necijepljenih nego politike stavljanja profita ispred zdravlja stanovnika. Donijeli ste odluku o otvorenim granicama kako bi nam došli turisti pa sada imamo što imamo.

  To što imamo je se posljedicu te odluke, a Vi bez razloga licemjerno napadate necijepljene. Vi ih napadate kao da su oni, a ne Vi i Vaše kolege u vladi odgovorni za ovu situaciju. Zar stvarno mislite da su ljudi blesavi pa da ne znaju zašto imamo porast zaraženih ?

  Za one koji se prave da to ne znaju red nam je usporediti takozvane zelene države s Hrvatskom na korona karti. Za početak ćemo navesti da je 5 bivših komunističkih države u crvenom. To su Bugarska, Hrvatska i Slovenija koje se nalaze na Mediteranu, a na Baltiku to su Estonija i Litva. S druge strane 4 bivše komunističke države su u zelenom. To su Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka.

  U Hrvatskoj je barem jednu dozu cjepiva primilo 51.5 % građana starijih od 18 godina. U Litvi je barem jednu dozu cjepiva primilo 71.1 % građana, ali oboje smo u crvenom. Istu procjepljenost kao i Hrvatska ima Slovačka, ali ona se nalazi u zelenom pa toliko o tome. Kada bi htjeli ići dalje u istom smjeru rekli bi da se u Španjolskoj cjepilo 89.2 % građana, ali oni su u crvenom.

  Naša poanta bi bila da je trenutačni broj zaraženih usko povezan s turističkom sezonom. Mi ovdje ne dovodimo u pitanje ispravnost odluke o turističkoj sezoni pošto je ona bila ispravna. Mi ovdje ne dovodimo u pitanje pozitivnost cijepljenja iako se protivimo izabranim cjepivima u Hrvatskoj. Naše mišljenje je kao što sigurno znate da podržavamo cjepiva protiv korone napravljena na starijoj tehnologiji. Na žalost njihovo korištenje u Hrvatskoj zabranjuje vlada, pa stoga…

  S ovim tekstom jedino želimo reći da je licemjerno optuživati necijepljene za sadašnju epidemiološku situaciju. To znaju članovi vlade, ali ipak nastavljaju s svojom propagandnom kampanjom. U skladu s tim možemo reći da je građanima Hrvatske strpljenje stvarno na kraju, a s time se slaže i predsjednik.

5 8 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Da naš ministra zdravstva govori „strpljenje nam je na kraju”, ali kod nas se ne poduzimaju mjere slične Austriji. To nam budi nadu da je vlada ipak svjesna […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina