20 godina

  20 godina je prošlo od napada u New York-u koji su se dogodili 09 rujna 2001 godine. Današnji svijet i onaj koji je tada postojao je praktički nemoguće usporediti.

  Tog dana teroristička organizacije je otela 4 aviona i potom ih iskoristila kao leteće bombe. Ciljevi ovog samoubilačkog napada su im bili Svjetski trgovinski centar u New Yorku (2 zgrade), Pentagon i zgrada Kongresa ili Bijela kuća. Prvi avion je zabijen u jednu zgradu Svjetskog trgovinskog centra, drugi u drugu, a treći u Pentagon.

  Službena priča nam govori da se četvrti avion srušio u 10:03 nakon što su putnici napali teroriste. Ta priča je u teškim trenucima za SAD dala ovoj državi junake pa je stoga u PR smislu bila potrebna.

  Analitički gledajući mi u njenu istinitost ne vjerujemo pošto indicije govore da je avion oboren. Prvi teroristički napad je bio izvršen u 08:46, drugi u 09:03, a treći u 09:37. Odgovarajući na ove događaje SAD je u 09:42 naredio da se svi avioni smjesta spuste na najbliži aerodrom.

  U trenutku izdavanja ovog naređenja u zraku su se nalazila samo 2 sumnjiva putnička aviona. To su bili Delta 1989 i United Airlines 93. Kako je prvi prihvatio naredbu i spustio se u Clevelandu u 09:47, a UA 93 je to odbio sve je postalo jasno. 16 minuta nakon što se Delta 1989 spustio po našem mišljenju UA 93 je opravdano oboren.

  Nakon ovih terorističkih napada SAD je izvršio invaziju Afganistana gdje se nalazi Al Qaida koja je organizirala napad. Afganistan će na kraju de facto biti pod američkom okupacijom sljedećih gotovo dvadeset godina. On je završila prije par dana kada se vrši masovna evakuacija zapadnjaka i lokalnih kvislinga iz Kabula. Ovim odlaskom zapadnih vojnika vlast u Afganistanu se ponovno vratila u ruke Talibana koji su tamo ranije vladali.

  Po završetku osvajanja Afganistana 2003 SAD je pod nebuloznim optužbama izvršio invaziju i okupaciju Iraka. Irakom je do tada vladao sekularni krvoločni diktator Saddam Hussein kojeg će potom pobjednici objesiti. Irak će potom biti pod okupacijom SAD do 2011 godine kada se povlače posljednji vojnici.

  Ta invazija je ujedno uništila kakvu takvu političku stabilnost Iraka u kojemu žive 3 mogli bismo reći naroda. To su Arapi šiiti, Arapi suniti i Kurdi koji se potom počinju boriti za vlast. Pripadnici takozvane Islamske države će nakratko osvojiti veliki dio Iraka, nakon čega SAD spašava tamošnju vladu. Nova američka vojna intervencija u Iraku je započela 2014 i traje do dan danas.

  Tako završava priča o događajima tijekom posljednjih 20 godina koji su vezani s napadom u New Yorku. Ove kasnije vojne operacije koje u Iraku i Siriji još uvijek traju Amerikanci su platili milijardama dolara bez ostvarene pobjede. S druge strane Europska unija ove operacije plaća primanjem više od milijun migranata.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina