Spašavanje Njemačke

  Europska unija je u svojoj nedostižnoj mudrosti odlučila pokrenuti spašavanje Njemačke. Jedini problem s tom idejom je da druge članice nisu oduševljene ovom idejom.

  Njemačka politika se nije promjenila od vremena cara Wilhelma II preko Adolfa Hitlera pa sve do kancelara Kohla krajem 20 stoljeća. Tu politiku najbolje opisuje pismo cara Wilhelma II u kojemu govori: „Gledam u budućnost prema Ujedinjenim Državama Europe pod Njemačkim rukovodstvom”.

  Ovo što smo naveli su inače bile riječi iz knjige koju je napisao John Van der Kiste,a zove se Kaiser Wilhelm II, Germany’s Last Emperor. Mišljenja smo da je on davne 1999 godine kada ju je napisao bio u pravu, a Europska komisija to potvrđuje.

  Proteklih 20 godina Njemačka je vezala svoje gospodarstvo na jeftini ruski plin. Sada kada njega ponestaje zbog ruske invazije Ukrajine na scenu stupa Europska unija. Ona nam svima želi uvesti štednju plina kako bi se pomoglo Njemačkoj.

  To što Europska komisija nema pravo uvesti štednju niti plina, niti benzina, niti hrane niti ičega sličnog nju ne muči. Ona ili preciznije eurokrati kao što smo ranije govorili sami sebe smatraju Zakonom. Oni određuju što je Zakon i kako se Zakon provodi, a ne neki papirići.

  U skladu s tim Europska komisija se pozvala na zakon o izvanrednoj situaciji kako bi prisilila države da pomognu prije svega Njemačkoj. Pozivom na taj članak europskih zakona cilj Komisije je onemogućiti veta država članica koje bi blokirale njenu odluku !?

  Svoju službenu odluku, prijedlog o obveznom smanjivanju korištenja plina Europska unija je predstavila 20 srpnja 2022 godine !? U odluci se jasno navodi obveznost smanjivanja korištenja plina po diktatu eurokrata. Nužno je navesti da se nigdje jasno ne navodi Njemačka, nego Europska unija i neodređene članice koje pate od nestašice i kojima se mora pomoći.

  Ta europska odluka je dovela do opće pobune članica protiv Europske unije i same Njemačke. Poljska je među prvima rekla jasno NE i to tijekom sastanka s članom Europske komisije.

  Taj Ne je bio očekivan, kao i onaj Mađarske, ali pobuna Španjolske nije bila očekivana. Prije desetak godina Njemačka je Španjolskoj govorila da živi iznad svojih gospodarskih mogućnosti pa je pozivajući se na tu izjavu Madrid odgovorio: „Za razliku od drugih država Španjolska nije živjela iznad svojih energetskih mogućnosti”.

  Portugal je izjavio da se potpuno protivi europskoj prisilnoj štednji plina,a to je učinila i Grčka. Ovim državama koje se protive planu eurokrata za spas Njemačke ćemo još samo dodati i Rumunjsku. Njena vladajuća koalicija niti ne želi razmišljati o mogućnosti provođenja redukcija plina čime ovaj dio priče završavamo.

  Istočna i južna Europa se apsolutno protive prisilnim redukcijama plina pa stoga Europska komisija nema dovoljno glasova za provesti odluku. Najveći udarac planovima eurokrata je dala Španjolska zbog svog broja stanovnika. Zahvaljujući njoj članice Europske unije će imati dovoljno glasova da blokiraju ovu odluku Europske unije, Njemačke.

  Što na kraju reći o nama po ovom pitanju ? Ponoviti ćemo samo da Hrvatska ima dovoljno plina za svoje potrebe dok po pitanju europskih rasprava mi nemamo što za reći. Hrvatska je najneutjecajnija članica Europske unije pošto nikada ne nameće svoje interese ili ulazi u rasprave.

  Biti će zanimljivo kako ćemo u utorak glasovati o prisilnim plinskim redukcijama pošto članice trebaju o tome glasovati. Naša procjena bi bila da će Hrvatska glasovati za prijedlog Europske komisije i Njemačke ili ako ništa drugo biti neutralna. Teško je naći primjere kada smo glasovali protiv Njemačke !?

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Spašavanje Njemačke […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina