Europsko donošenje odluka

  Bijes zbog pozivanja Europske komisije na članak europskog „ustava” o izvanrednim situacijama je doveo do curenja informacija. To curenje informacija nam je na kraju donijelo uvid u europsko donošenje odluka !?

  Kao što smo ranije govorili države su se otvoreno pobunile protiv odluke Europske komisije o plinskoj solidarnosti. One su otvorene rekle da je riječ o europskom planu spašavanja njemačke ekonomije i da u tome ne žele sudjelovati.

  Kako se kasnije protivnicima ovog plana pridružila i Francuska on je realno govoreći umro. To je dovelo do histerije unutar Europske komisijena na što su najbolje ukazale riječi predsjednica Ursule von der Leyen. Ova bivša njemačka ministrica je upozorila da su Europske ekonomije povezane pa bi se kriza u uspješnoj Njemačkoj odrazila na ostale članice. Tim riječima ona dokazuje da govorimo o planu spašavanja Njemačke !?

  Nakon što su tijekom vikenda sve države ukazale na svoja mišljenja počeli su pregovori i drukanja novinarima. Za plan Europske unije je trebalo u utorak glasovati 15 država pa je te glasove trebalo kupiti.

  Za početak cijeli tucet država je bio protiv mogućnosti da Europska komisija nametne plinske štednje bez da ikoga išta pita. U skladu s tim ova mogućnost je ukinuta pa će u slučaju energetske krize države glasovati o uvođenju redukcija na prijedlog Europske komisije !? Do tog glasovanja će doći samo ako ga zatraži 5 ugroženih država članica.

  Time je možemo to reći već tada cijeli plan srušen pošto sada govorimo o dobrovoljnoj štednji plina. Iako je plan srušen time priča nije bila završena.

  Njime nije završena pošto se još tucet država izborio za različita ograničenja. Tako su za početak Irska, Malta i Cipar dobile ustupak da ih se cijeli ovaj plan niti najmanje ne tiče. Drugim riječima oni su iz njega izuzeti, ali nisu izuzeti iz glasovanja. U prevodi oni su glasovali za plan koji u teoriji nameće ograničenja drugim državama, a ne njima !? Na sličan način su izuzetak dobili Španjolska i Portugal koji nemaju plinski spoj s ostatkom Europe.

  Francuska koja se isto protivila planu je ostvarila pobjedu za sebe. Riječ je o mogućnosti zadržavanja opcije proizvodnje električne energije iz ugljena.

  Grčka je po našem mišljenju u dogovoru s Njemačkoj je zatražila i dobila pomoć kompanijama. Ona je konkretno zatražila da se financijski kompenziraju proizvođači za smanjenje korištenje plina tijekom sljedeće zime.

  Potom ćemo navesti Nizozemsku i Dansku koji su ove godine smanjili korištenje plina. Oni su zatražili i dobili da se to smanjenje uračuna u onih 15 % dobrovoljnog smanjenja korištenja plina.

  Na kraju je i sama Njemačka zbog koje je stvoren plan za plinsku solidarnost zatražila svoja izuzeća. Zbog njenog prihvaćenog zahtjeva kritične industrije neće biti obuhvaćene plinskom štednjom. Te u planu navedene kritične industrije su kemijska i čelična industrija.

  Nakon svih tih izuzetaka i dogovora na kraju je samo Mađarska glasovala protiv ovog izmjenjenog plana Europske komisije. Kako se glasovalo po zakonu o izvanrednom stanju veto je bio isključen pa je njen glas protiv postao nevažan.

  Ovo je bila cijela istinita priča o tome kako je Europska unija donijela plan o plinskoj solidarnosti. Najgadljivija država u cijeloj priči je za nas ispala Irska koja nakon što je izuzeta iz plana u službenoj izjavi govori „15 % uštede neće biti dovoljno”. Oni po nama nisu trebali imati pravo glasa, komentiranja i srati pošto su izuzeti iz ovog plana !?

  Ukratko u originalu plan o obveznoj uštedi plina je postao plan o dobrovoljnoj uštedi plina pa na sreću to nije to !?

4.3 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina