Registracija bicikli

  Sigurno ćete reći da je registracija bicikli absurdna ideja koja se može pojaviti samo u Absurdistanu. Po tome ste u pravu, ali to ujedno ne znači da ona nema neku svoju logiku.

  Zapad posljednjih godina provodi državne politike kojima se realno gledajući onemogućava običnim građanima kupovina novih automobila. U protekle 3 godine cijene novih automobila su porasle za 20-30 i više tisuća kuna. Kao razlog za to se navode poremećaji izazvani koronom i ruskom invazijom Ukrajine, ali to dobrim dijelom nije istina.

   Riječ je o propagandnom objašnjenju jer se stvarni razlog nalazi u europskom zakonodavcu koji izmišlja nove i nove sigurnosne sustave što se moraju ugraditi u automobil. Kao primjer tih novih sigurnosnih sustava ovdje ćemo samo navesti kamere i od 2024 godine kompjuter koji blokira automobil ako on prebrzo vozi.

  Sve te sustave zakonodavac izmišlja kako bi nas zaštitio od nesreća u prometu i cinično gledajući to je istina. Ako su automobili preskupi da bi ih građani kupili tada oni neće s njim izazvati prometnu nesreću.

  To ne vrijedi samo za automobile na fosilna goriva nego i na električne automobile koji su nedostižni običnim građanima. Tu nedostižnost se postiglo zakonodavnim odlukama koje su rezultirale održavanjem umjetno visokih cijena električnih automobila na Zapadu. Najbolji primjer za to predstavlja električni automobil koji General Motors prodaje u Kini za 5 tisuća dolara.To je cijena u Kin dok s druge strane minimalna cijena električnih automobila na Zapadu iznosi 17 tisuća dolara.

  Ukratko tim mjerama je Europska unija stvorila situaciju da mi postajemo ono što je Kina bila prije manje od pola stoljeća. Ona je tada bila država čiji stanovnici su se kretali na biciklima.

  Ta promjena običaja stanovnika ili kako bi elita rekla restrukturiranje dovodi do određenih nuspojava. Prva od njih je novac koji osiguravajuće kuće gube jer građani nemaju automobile pa ih više ne osiguravaju. Nakon toga dolazi novac ili ako ništa drugo dio novca koje država gubi zbog prestanka korištenja automobila.

  Kako bi se kompenzirale prije svega osiguravajuće kuće, a potom ako je to moguće i država smišljaju se različiti planovi. Jedan od tih pripremljenih planova koji sada već godinama stoji u ladicama traži da se bicikli moraju registrirati i za njih plaćati osiguranje.

  Britanska vlada koja se raspala je po ovom pitanju razbila zavjeru šutnje i izašla u javnost. Njen ministar prometa je 16 kolovoza javno izjavio o nužnosti da bicikli imaju svoje registracijske tablice i da budu osigurani.

  Nakon žestoke reakcije javnosti on se praktični malo povukao, ali 3 dana kasnije dokazuje da nije odustao od toga svojom izjavom. U njoj on govori „kako možemo znati koji biciklist je prošao kroz crveno svijetlo, kako možemo znati koji je izazvao prometnu nesreću ?”. Ukratko to je bilo njegovo objašnjenje za ovo ciljano testiranje javnosti.

  Sve u svemu britanska vlada je izašla u javnost s planom koji traži uvođenje registracijskih tablica za bicikle, njihovo plaćanje osiguranja, limitiranje brzine, kažnjavanje

  Glavni problem Velike Britanije i općenito zapada da na svijetu postoji samo jedna država koja traži da biciklisti imaju registracijske tablice. Riječ je o Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji ili kraće Sjevernoj Koreji. Neki tvrde da je usporedba s njom malo nezgodna, ali mi se s tim ne slažemo zbog ranijeg presedana. Taj presedan predstavlja Tadžikistan koji je postao primjer Zapadu za prisilno cijepljenja stanovnika protiv korone.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina