Najrestriktivniji režimi

  Najrestriktivniji režimi je tekst o državama koje su donijele zakone o prisilnom cijepljenju svih stanovnika protiv korona virusa.

  Naša priča o prisilnom cijepljenju svih stanovnika započinje 3 srpnja 2021 godine kada Tadžikistan donosi ovaj zakon. Riječ je o državi s malo manje od 10 milijuna stanovnika kojom od 1992 godine vlada doživotni predsjednik Emomali Rahmon (slika). Ovaj diktator je 2021 godine postao inovator čije mjere druge države kopiraju. 

  Gledajući Tadžikistan iz epidemiološke situacije možemo reći da je u njoj od korona virusa bilo obolilo samo 13 548 osoba. Ukratko u državi nije bilo nikakve izvanredne zdravstvene situacije kada je donesena odluka o prisilnom cijepljenju svih stanovnika.

  Ubrzo nakon Tadžikistan njegov susjed Turkmenistan donosi identičan zakon. Turkmenistanom upravlja doživotni predsjednik Gurbanguly Berdimuhamedov koji je poznat po dobivanju 100 % glasova na izborima. Nakon što je vidio odluku vlade Tadžikistana on je brže bolje 7 srpnja 2021 donio uredbu o prisilnom cijepljenju svih stanovnika starijih od 18 godina.

  Treća država u svijetu koja donosi zakon o prisilnom cijepljenju svih stanovnika starijih od 18 godina protiv korone je Austrija. Riječ je o navodnoj demokratskoj državi kojom upravlja instalirani premijer.

Četvrta i peta država koji se vode primjerom velikom humaniste, demokrata i inovatora Emomali Rahmona su Grčka i Njemačka. Prva je naredila prisilno cijepljenje starijih od 60 godina, a druga najavljuje prisilno cijepljenje svih od veljače. Tome se na kraju pridužila i Europska komisija s svojom podrškom prisilnom cijepljenju

  Zapadni mediji vole navoditi kako je i Kina država s zakonom o prisilnom cijepljenju. Tako je Human Rights Watch izašao u rujnu 2021 s pričom o prisilnom cijepljenju u Kini. Po toj navodno istinitoj priči kineska policija ulazi u kuće i prisilno cijepi stanovnike koji se ne žele cijepiti. Kada govorimo o Human Right Watch mi uvijek koristimo pojam navodno zbog njihovih “prelijepih” priča, da ne govorimo bajki.

  Kineska službena realnost s druge strane govori da kod njih nema prisilnog cijepljenja. Kada je izašlo u javnost da neke kineske pokrajine vrše prisilna cijepljenja stanovnika vlada je odmah povukla ručnu. Nužno je ovdje reći da inače nije bila riječ o prisilnom cijepljenju nego zabranu ulaska u dućane necijepljenima.

  Postoji inače velika razlika o prisilnom cijepljenju svih stanovnika i ono što radi Kina. U određenom smislu mjere u Kini su najsličnije onima u Italiji.

  Kao i Kina niti Italija nema zakon o prisilnom cijepljenju stanovnika. Ona ima zakon po kojemu svi zaposlenici bez obzira da li rade u privatnim ili državnim tvrtkama trebaju imati korona potvrdu. Osobe koje nisu cijepljene se u Italiji trebaju svaka 3 dana testirati.

  U teoriji to nije zakon o prisilnom testiranju, ali u stvarnosti vrlo vjerojatno je. Razlog zašto govorimo o prisilnom cijepljenju je gubitak vremena za testiranje i cijena testova. Cijena brzih testova je ograničena na 15 eura do kraja godine dok onih drugih iznosi između 50 i 100 eura. Što će biti s cijenom brzih testova 2022 nitko ne zna, a zbog cijene jedino njih mogu koristiti obični ljudi.

  Kako brzi tekstovi u Italiji vrijede samo 48 sati, za razliku od drugih običan radnik će na njih trebat trošit 165 eura mjesečno. Ako cijena skoči za 50 % što je očekivano nakon Nove godine oni će trebati mjesečno plaćat 240 eura. Pitanje je koliko njih ima novaca za tako nešto,a da ne govorimo o skupljim testiranju.

  Konkretno govoreći kineske uredbe o cijepljenju protiv korone su vrlo slične onima u Italiji. Ove dvije države tako imaju de facto prisilno cijepljenje iako de jure niti jedna niti druga država nisu donijele zakon o njemu.

  Tim državama s restriktivnim zakonodavstvom možemo još dodati Europsku uniju zbog presude Europskog suda za ljudska prava. U travnju ove godine Europski sud za ljudska prava je presudio da prisilno cijepljenje može biti nužno u demokratskim društvima.

  Na tu presudu se danas mogu pozivati vlade Austrije i Italije, a već sutra neka treća europska država. Inače to je onaj isti sud koji je ranio korištenje slika Isusa i Marije u reklamama ili bogohulnim pozama proglasio legitimnim dok je istovremeno zabranjeno kritizirati Muhameda. Mogli bi puno drugih lijepih stvari reći o ovom sudu, ali stvarno nema smisla.

  Ta presuda suda o cijepljenju daruje legitimnost svim europskim državama koje žele uvesti prisilno cijepljenje protiv korone. „Demokratske” države koje donesu takve zakone će to kasnije platiti, ali plaćanje se iz perspektive sadašnjih lidera čini jako dalekim !?

4.8 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina