Korporacijsko zeleno licemjerje

  Korporacijsko zeleno licemjerje se nalazi svuda oko nas. Korporacije se s jedne strane kunu u zelenu ili čak samo obnovljivu energiju dok istovremeno koriste naftu.

  Krajem prošle godine dok su su se svi još bavili predsjedničkim izborima u SAD-u je izbio zeleni korporacijski „skandal”. Naftna kompanija Innovex je odlučila pokloniti svojim radnicima jakete marke The North Face. Odgovor kompanije The North Face je bio negativan.

  Kao razlog odbijanja prodaje i isporuke jaketa navedeno je da oni ne žele ništa imati s kompanija koje se bave fosilnim gorivom. Potom su još u odbijenici naveli da oni takve kompanije svrstavaju u negativnu kategoriju alkoholne, duhanske i pornografske industrije s kojima ne surađuju.

  Odgovor je potpuno iznenadio Innovex koji o svemu obavještava javnost i poslovnu zajednicu što dovodi do početka afere. Osnovu svega vezanog s ovom pričom čini da The North Face svoje jakete i druge proizvode pravi od nafte !?

  Zbog toga je The North Face ispao ekstremno licemjeran. S jedne strane on odbija prodati svoje proizvode naftnoj industriji dok s druge strane on kupuje proizvode naftne industrije. .

  Smatra se da The North Face tri četvrtine svojih proizvoda 3/4 svih svojih proizvoda radi iz nafte što je poslužilo naftnoj industriji za protunapad. U skladu s tim naftna industrija Colorada je proizvođaću odjeće dala nagradu za najboljeg kupca naftnih prozvoda.

  Iz svega navedenog možemo reći da je poslovanje The North Face korporacija pretrpilo štetu. Zagovornici zelene energije sigurno nisu oduševljeni s korporacijom koja 3/4 svojih proizvoda radi iz nafte,a zagovornici naftne industrije…

  The North Face nije niti približno jedina velika korporacija koja je po ovom pitanju licemjerna. U toj kategoriji pored ostalih imamo Apple. On voli tvrditi da je moguće svu energiju dobivati iz zelenih izvora i da su oni to davno postigli.

  Službene internet stranice Apple korporacije ponosno tvrde još od 2012 godine da 100 % energije za data centre dolazi iz obnovljivih izvora. To u stvarnosti nije niti približno tako.

  Na istinu nam ukazuju ponovno službene Apple internet stranice koje na primjer navode centar podataka u mjesto Maiden(SAD). Tamo piše da ovaj centar dobiva 51 % energije od atomske centrale i 38 % od ugljena. Gdje je tu zelena energija ? Nema je nigdje !?

  Gledajući sveukupne podatke za korporaciju Apple i njene data centre otkrivamo pravu istinu. Ti centri 34.8 posto energije dobivaju iz ugljena, 22.3 iz plina, 18.3 iz atomske centrale,a samo 10.6 je obnovljivo. To je bilo stvarno stanje u doba kada je Apple vikao da 100 % energije troši iz obnovljivih izvora !?

  Ovi podaci nas ne bi smjeli iznenadi pošto znamo da je licemjerje uspješnih korporacija stvarno neograničeno. Jednostavno one trebaju biti licemjerne i puno drugih stvari da bi uspjele !?

  Što to znači za obične ljude ? Praktički ništa. Te korporacijske licemjerne zelene politike nam samo govore da oni podržavaju zeleni radikalizam dok žive u stvarnom svijetu. Ništa više ništa manje.

4 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Korporacijsko zeleno licemjerje […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina