Panika britanskih konzervativaca

  Britanski premijer Rishi Sunak je trenutačno u panici od parlamentarnih izbora koji se održavaju 2024 pa funkcionira kao kokoš bez glave. Njegove odluke samo ukazuju da London potresa panika britanskih konzervativaca.

  Prića o kolapsu britanskih konzervativaca započinje tijekom proljeća 2022 godine. To je bilo doba kada Konzervativce podržava 34 % Britanaca, a Laburiste njih 42 %. Iz perspektive vrha stranke riječ je o užasno niskoj popularnosti i zbog toga je Boris Johnson trebao otići. Taj zadatak na kraju biva obavljen na ne pretjerano legalan način, ali obavljen.

  Nakon onoga što mi nazivamo u pravom smislu te riječi pučem premijerka postaje Liz Truss. Ona traje približno mjesec dana pa predsjednik Konzervativaca i premijer Velike Britanije postaje Rushi Sunak. Od njegovog stupanja na vlast je prošlo malo više od godine dana, a Konzervativci tonu. Trenutačno 27 % Britanaca navija za njih, a 43 % za Laburiste što biva glavni razlog za paniku Konzervativaca.

  Vrh Konzervativne stranke sada već u histeriji odbija priznati da je razlog za političku katastrofu njihova migrantska politika. Oni odbijaju priznati da se Konzervativci gade svojim biračima i simpatizerima jer primaju milijun i sto tisuća migranata godišnje.

  Ako pitate tamošnji vrh stranke i vlade, ako pitate premijera problem se nalazi u ministrici unutrašnjih poslova. Po mišljenju premijera Rishi Sunaka problem se nalazi u Suelli Braverman pa je stoga ona najurena. BBC je s oduševljenjem pozdravio ovaj otkaz navodeći najveće grijehe sada već bivše ministrice unutrašnjih poslova. Mi ćemo sada navesti samo 3 izjave zbog kojih je ona po BBC-u trebala otići:

  Voljela bi da se na prvim stranicama novina pojavi slika aviona koji ilegalne migrante odvozi u Ruandu.

  Britanci zaslužuju znati koja stranka je ozbiljna po pitanju zaustavljanja migrantske invazije naših otoka.

  U svijetu postoji 100 milijuna ljudi koji po britanskim zakonima imaju pravo na azil. Budimo jasni – Oni dolaze u Veliku Britaniju.

  To sve je Rishi Sunak pretrpio, ali njene riječi da su propalestinske demonstracije, demonstracije mržnje nije. Formalno gledajući ona je zbog tih riječi dobila otkaz.

  Ukratko pozicija vrha Konzervativne stranke je nastavak primanja više od milijun migranata godišnje i suradnja s trenutačnim nacionalnim i vjerskim manjinama. Pozicija Suelle Braverman biva da su Konzervativci koji vladaju od 2010 izdali svoje birače i simpatizere. Zbog toga ona zagovara povratak tradicionalnim pozicijama stranke čemu se politički vrh najoštrije protivi.

  Kao ustupak simpatizerima stranke Sunak je nakon otkaza Braverman dao poziciju ministra vanjskih poslova Davidu Cameronu. Govorimo o bivšem premijeru koji je dopustio Brexit referendum pa se Konzervativci nadaju da će uz pomoć njega dignuti rejting.

  Ukratko oni se nadaju prevesti svoje glasače i simpatizere žedne preko vode. To predstavlja njihovu katastrofalnu pogrešku jer glasači vrlo dobro znaju stvarno stanje. Oni znaju da Konzervativna vlada dovlači milijun migranata godišnje. Oni znaju da vlada i policija koja ne uhićuje ljude zbog poziva na muslimanski sveti rat, džihad nije njihove, nije britanska. Zbog toga ovomjesečno glupiranje njihove stranke neće polučiti nikakav uspjeh.

  Britanska konzervativna vlada će na izborima sljedeće godine biti zasluženo katastrofalno poražena. Nakon toga poraza Suella Braverman će dobiti svoju priliku da preuzme stranku i mi se ovdje nadamo da će u tome uspjeti.

4.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina