Infantilni ljudi

  Mi živimo u doba infantilnosti. U realnosti manji problem predstavljaju infantilni ljudi, a puno veći infantilnost onih koji njima upravljaju.

  Uspon i pad Borisa Johnsona je samo još jedan dokaz te infantilnosti. Sigurno se pitate zašto sve vrijeme govorimo infantilnost ? Odgovor na to pitanje bi bio da se naši lideri ponašaju kao malo dijete koje želi igračku ili čokoladu i radi cirkus dok ju ne dobije.

  Britanska premijerka Theresa May se 2018 godine našla u problemima jer nije znala, nije htjela provesti Brexit. To je dovelo do unutarstranačkog glasovanja o povjerenju premijerki na kojem je ona 12.12.2018 ostvarila pobjedu.

  Po stranačkim pravilima sljedeći pokušaj obaranja Therese May se nije mogao dogoditi do 12.12.2019. Bez obzira na to unutarstranačke zavjere protiv nje su nastavljene pa ona manje od 6 mjeseci kasnije podnosi ostavku.

  Na ovaj ne pretjerano pošteni način Boris Johnson je došao na vlast i uspješno proveo Brexit. Tako smo polako došli do 2022 godine kada je Konzervativna stranka počela osporavati svog tadašnjeg lidera.

  Isto kao u slučaju Therese May održano je glasovanje o povjerenju i isto kao ranije May Johnson je pobjedio. Bez obzira na ovu pobjedu do koje je došlo 06.06.2022 njegovi protivnici se nisu mirili što će na kraju dovesti do njegovog obaranja.

  To obaranje do kojega dolazi 07.07.2022 isto kao ono ranije koje je sam izazvao ukazuje na infantilnost. Ono ukazuje na nepoštivanje procedure i svega drugog samo kako bi se ispunili vlastiti ciljevi. Većina će to nazvati pohlepom i da je riječ o usamljenom primjeru bili bi u pravu.

  Na žalost nije riječ o usamljenom slučaju pošto u zapadnim demokracijama vidimo bezbrojne infantilne poteze. Sjetimo se za početak francuske kolonije Nove Kaledonije.

  Nova Kaledonija je održala referendum o neovisnosti 1987, 2017, 2020 i 2021 godine. Bez obzira što su zagovornici neovisnosti svaki put poraženi oni traže ponovno i ponovno nove referendume.

  Oni jednostavno ne poštuju niti demokratske procedure niti išta slićnog. Jednostavno ponašaju se kao malena djece koja ponovno i ponovno viču jer nisu dobili igračku ili čokoladu. Jednostavno govoreći oni su infantilni !?

  Identičnu situaciju imamo i u Škotskoj čiji stanovnici su na referendumu 2014 glasovali o ostanku u Velikoj Britaniji. Tamošnji lokalni političari ponovno i ponovno traže novi referendum i najavili su da će ga održati 2023 godine. Oni žele neovisnost da bi dobili svoju igračku pa makar se toj neovisnosti njeni stanovnici protive.

  Na kraju tu naravno nalazimo i bivšeg predsjednika Trumpa u SAD. On je ušao u izbornu utakmicu i potom kao Hillary Clinton ranije odbio priznati poraz. Kao razlog za odbijanje priznavanja poraza oni su naveli izborne prevare i time ujedno priznali vlastiti idiotizam. Govorimo ovdje vlastiti idiotizam jer svojim riječima oni priznaju da nisu znali prevariti protivnika pa da je on prevario njih.

  Svi ovi primjeri koje smo naveli dokazuju teški infantilizam u zapadnom društvu, u zapadnoj politici. Prema njima čak i mi u Hrvatskoj ispadnemo ozbiljni !?

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kada govorimo o tom samoubojstvu pitanje svih pitanja je gdje započeti priču. Da li ju započeti nelegalnim unutarstranačkim pučem, migrantima, porezima ili silovanjima […]

trackback

[…]   To dovodi do referenduma o neovisnosti Škotske 2014 godine na kojemu većina birača glasuje za ostanak u Velikoj Britaniji. Kako živimo u doba infatilnih ljudi i političara taj referendumski poraz nije spriječio Škotsku nacionalnu partiju d…. […]

trackback

[…] II umire Veliku Britaniju potresaju prevrtanja u vladajućoj Konzervativnoj stranci. Tamo je u unutarstranačkom prevratu protivno statutu stranke s vlasti smjenjen Boris Johnson koji je na ident… stupio na vlast. Na kraju je tijekom unutarstranačkih izbora za predsjednicu Konzervativne stranke […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina