Moderni pučevi

  Dok Afriku potresaju staromodni pučevi u razvijenom svijetu su oni modernizirani. Moderni pučevi se više ne vrše uz pomoć oružja nego ih se vrši u tamnim sobama putem zakona i uz pomoć medija.

  Priču o modernim pučevima u razvijenim državama započinjemo s Belgijom krajem 20 stoljeća. Belgija je 1990 godine kraljevina čiji kralj Baldvin nema djece. U skladu s tim kralj Baldvin je „prisvojio” sina svog brata Alberta i educirao ga za svog prestolonasljednika.

   Kralj Baldvin će iznenada umrijeti 31 srpnja 1993 godine nakon čega u Belgiji dolazi do puča. Namjesto da njegov nasljednik bude nećak Filip belgijski parlament novim kraljem proglašava Alberta. Belgijske novine su reagirajući na ovaj puč izašle s naslovom „Zašto Albert ?”. Time je puč bio izvršen, a priča zatvorena.

  Drugi moderni puč koji danas spominjemo je onaj talijanski 2011 godine. To je bila jedna od godina eurokrize kada se nije znalo da li će eurozona preživjeti ili ne. Te 2011 godine nitko još nije razmišljao o Grčkoj pošto je na mislima Europske unije i Njemačke bila prije svega Italija.

  Tadašnji premijer Italije biva Silvio Berlusconi koji odbija provesti mjere štednje. On se svojom politikom najoštrije usprotivio namjerama Europske komisije i Njemačke da Italija provede mjere štednje. Reagirajući na to u cilju „spašavanja” eurozone Angela Merkel i Europska komisija su odlučili oboriti Berlusconija.

  Ono što se nepobitno zna glasi da je Angela Merkel zvala na telefon predsjednika Italije kako bi ovaj dao otkaz Berlusconiju. Potvrdu toga da je bila riječ o puču je u svojoj izjavio dao i Jose Zapatero tadašnji premijer Španjolske iz Socijalističke stranke. On 4 godine kasnije izjavljuje da Europska unija nakon što je Berlusconi odbio provoditi politiku štednje počela raspravljati kako instalirati Montija za premijera Italije.

  Posljednji moderni puč koji spominjemo se dogodio 6 rujna 2022 godine. Tim pučem je Liz Truss postala kratkovječna premijerka Velike Britanije. Kako je prošlo malo vremena praktički nemoguće biva naći sugovornike koji spominju kako je izrežiran ovaj puč. Zbog toga u „detektivskom” stilu koristimo indicije o počinjenom „nedjelu”.

  Tijekom lipnja 2022 godine zdravlje kraljice Elizabete II koja ima 96 godina je počelo drastično popuštati. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja ona se nije bila pojavila na lipanjskoj proslavi koju prvi put u životu propušta. Potom u srpnju ona putuje u svoj omiljeni dvorac kako bi tamo što ćemo kasnije otkriti umrla.

  Dok tako kraljica Elizabeta II umire Veliku Britaniju potresaju prevrtanja u vladajućoj Konzervativnoj stranci. Tamo je u unutarstranačkom prevratu protivno statutu stranke s vlasti smjenjen Boris Johnson koji je na identični način stupio na vlast. Na kraju je tijekom unutarstranačkih izbora za predsjednicu Konzervativne stranke 05 rujna izabrana Liz Truss.

  Službena priča nam govori da je s tim mandatom ona 06 rujna posjetila umiruću Elizabetu II koja ju potvrđuje za premijerku. Oko 48 sati nakon ovog susreta kraljica Elizabeta II umire. Mediji priznaju neobičnost cijele procedure jer Elizabeta nije bila u stanju putovati u London za potvrđivanje novog premijera, ali se drže službene linije. Oni se drže službene linije koja govori da je ona 06 rujna bila svjesna i sposobna proglasiti novog premijera. U to je teško vjerovati pa zbog toga govorimo o puču.

   Nužno nam biva naglasiti da je za razliku od prethodnih slučajeva Liz Truss bila pošteno izabrana za premijerku. Ona je bila pošteno i potpuno u skladu s zakonskom procedurom izabrana, ali zbog zdravlja kraljice nije mogla biti ustoličena. Riječ je o pravnoj nijansi, ali bez obzira na to…

  Sva tri navedena slučaja su bili moderni državni prevrati koje brzo bivaju prekriveni i iznad koje je postavljen plašt legalnosti. Naveli smo ove konkretne primjere, a ne američki ili hrvatski pošto oni nisu kontroverzni, pošto njih nitko neće osporiti. Isto tako nismo spominjali obojene revolucije jer to stvarno nema nikakvog smisla

4.7 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina