CO2-ekologija-zagrijavanje-planete

Otvorena klimatska pitanja

  Sada već dvije godine Hladna istina pokušava naći domaćeg stručnjaka za znanstveni razgovor o klimatski promjena. Odgovor koji najčešće dobivamo je nemoj mene, nisam ti ja neki stručnjak pa stoga sada pišemo otvorena klimatska pitanja.

  U određenom smislu je zanimljivo kako domaći klimatski stručnjaki koji ratuju na socijalnim mrežama ili koji se pojavljuju u medijima odbijaju odgovoriti na osnovna pitanja. Oni su veliki, sveznajući, ali nemojte ih ništa pitati. Sigurni smo da će ih neki optužiti da su članovi klimatskog kulta, ali to ipak nije istina. Puno bliže istini ispadne priča da ne želiš reći nešto što bi tvoji financijeri ili mediji u kojima nastupaš mogli pogrešno protumačiti.

  Kako se nitko u Hrvatskoj ne usudi odgovoriti na naša pitanja sada ćemo ih ovdje postaviti s nužnim obrazloženjima. Prije nego što počnemo s pitanjima nužno nam biva naglasiti da je današnja klima toplija nego što je bila prije 30 ili 40 godina. To je neupitna činjenica svidjelo se to nekima ili ne.

   Pretpostavljamo da ćete se složiti da naša planeta prolazi kroz periodična razdoblja porasta i snižavanja globalne temperature. Kao primjer znanstveno potvrđenih toplih razdoblja možemo navesti ono 2000 godina prije Krista, iz doba Krista, 1000 godina nakon Krista i danas. Zar nam to ne govori da se nalazimo u normalnoj fazi zagrijavanja planete ?

 

  Zavisno od interpretacija maleno ledeno doba završava u drugoj polovici 18 ili 19 stoljeća. To je ujedno doba početka industrijske revolucije i razdoblju početka globalnog zagrijavanja. Da li zvuči neobično da nam je cilj zaustaviti globalno zagrijavanje na temperaturama koje su što bliže malenom ledenom dobu ?

 

  Golska struja regulira europsku klimu pošto bi bez nje Skandinavija, Njemačka, Velika Britanija imali klimu sličnu Kanadi. Neupitno je da ona slabi, a naše pitanje biva kakve će biti posljedice po klimu naše planete ako, kada se ona ugasi ?

 

  Znanstveni podaci nam govore da je topliji svijet ujedno svijet u kojemu ljudi žive duže s višom kvalitetom života. Da li je onda u našem interesu zaustaviti zagrijavanje planete ?

 

  Prosječna povijesna temperatura naše planete je bila 19.5 stupnjeva Celzija (67 Fahrenheita). Danas ona iznosi 15 stupnjeva Celzija pa da li onda zbog njenog povećanja trebamo paničariti ?

 

  To su pitanja na koje nitko u Hrvatskoj ne želi odgovoriti !?.

  Nakon što smo ih naveli reć je dati i osobni komentar. Prije 15 godina su neizabrani europski ajatolahi sadizma vikali oksimoron štednjom do rasta. Oni su vikali da svi moramo stegnuti remene kako bi se smanjili proračunski manjci i javni dug. Tim sadizmom oni su gotovo uništili eurozonu i osiromašili građane. Sada već par godina praktički iste osobe ili ako ništa drugog iz istih krugova govore da trebamo stegnuti remen u ime borbe protiv klimatskih promjena.

  Mi smatramo da je cilj vladajućih sadista snižavanje životnog standarda, a razlog za to je nevažan. Oni jednostavno uživaju u nanošenju boli.

5 8 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Tree Mail
1 mjesec prije

Thanks I have recently been looking for info about this subject for a while and yours is the greatest I have discovered so far However what in regards to the bottom line Are you certain in regards to the supply

temp mail change email
1 mjesec prije

I genuinely admire the way you write blogs. I bookmarked it and will return to it. Excellent post. Right now, I’m learning something difficult and completely new from websites with excellent articles or reviews.

mtmetlife
1 mjesec prije

Hi my love, I just wanted to say how beautifully written this piece is and how it includes virtually all important information. I would want to see more blogs like this one.

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina