Novi heroji

  Ukrajinski heroizam u borbi protiv ruske invazije nije potrebno objašnjavati, ali on za zapadne medije nije dovoljan. Zbog toga se stvaraju novi heroji u borbi za demokraciju.

  Prije sada već 12 godina heroji zapada su bili demonstranti u Tunisu, muslimansko bratstvo u Egiptu i džihadisti na području Libije i Sirije. Tunis je danas diktatura dok je Egipat ponovno vojna diktatura. U Libiji i dalje traje građanski rat nakon NATO invazije dok je sirijski rat „gotovo” završio pobjedom sekularne vlade.

  Sva državna propaganda u korist „pobunjenika” naoružanih od zapada nije uspjela uvjeriti Američko i Europsko stanovništvo da su oni borci za demokraciji. Stanovnici su vrlo dobro znali da su Europa i SAD naoružavali džihadiste kojima je cilj izvršiti etničko čišćenje kršćana.

  Potom smo polako došli do 2016 godine kada su mediji počeli stvarati nove heroje, nove borce za demokraciju. Ti heroji su postali muslimanska manjina Burme, Rohingje. U teoriji narodna gerilska vojska ovog naroda je 2016 godine napala Burmu na što je ova odgovorila etničkim čišćenjem.

  Činjenica da su oni započeli rat svojim gerilskim napadom, da su džihadisti i da nisu nacionalna vojska nije prošlo nezapaženo. Tom vojskom upravlja državljanin Pakistana koji živi u Saudijskoj Arabiji pa stoga oni realno nisu mogli očekivati podršku.

  Na kraju je Zapad počeo vikati o Burmi koja provod genocid naroda Rohingja, ali koga to kod nas zanima ? Te povike je ove godine pojačala vlada SAD-a koja službeno optužuje Burmu za provođenje genocida, ali i dalje se ništa nije promjenilo. Jednostavno Amerikanci i Europljani imaju dovoljno svojih problema da bi se bavili muslimanskom manjinom u Burmi.

  Nakon svih tih neuspjeha PR stručnjaci su odlučili promjeniti priču o Burmi. Ako nikoga ne muči pitanje tamošnje muslimanske manjine, ajmo se sada baviti tamošnjom kršćanskom manjinom.

  U prijevodu idemo se baviti Kačinskim pokretom za neovisnost koji u teoriji ima svoju gerilsku armiju. Kako su Kačini u teoriji religiozno gledajući 40 % katolici, a 60 % baptisti oni bi trebali biti prihvaćeni od zapadnih građana.

  Tehnički o njima se govorilo još od početka Rohinjga pobune, ali uvijek su se vodili pod „sitnim slovima”. Sada u listopada 2022 Zapad je odlučio staviti njihove patnje na prve stranice svojih medija.

  Tako su se u ponedjeljak 24.10.2022 svi zapadni mediji počevši od The Guardiana pa sve do Deutsche Welle raspisali o njima. Tijekom propagandnog pisanja oni su čak navodili priče da je riječ o bivšim studentima (i slično) koji su ustali u borbi za demokraciju. Navodno oni su se pobunili nakon vojnog puča u veljači 2021.

  Riječ je o idiotizmu za čije pisanje trebaš biti bez ikakvog morala ili vlastitih vrijednosti. To tvrdimo jer su mediji još 2014 godine pisali o Kačinskoj armiji koja se bori za neovisnost. Sve u svemu propagandne gluposti.

  Inače zapadni mediji su se zapalili za tamošnje „demokratske snage” jer je Burma izvela napad na Kačinsku armiju. U tom napadu je navodno ubijeno 80 ljudi. Ako pitate zapadne humaniste Burma je divljački pobila 80 ljudi koji su slavili godišnjicu gerilskog pokreta. Ako pitate Burmu ona će Vam reći da su napali zapovjedni centar 9 Kačinske pobunjeničke brigade. Mi vjerujemo da su obje interpretacije istinite.

  Ukratko zapadni mediji su nakon neuspjeha u promociji Rohingja počeli promivirati Kačine. Nitko ovaj narod, ovu pobunu ne smatram ozbiljnom prijetnjom Burmi, ali ona može poslužiti za kritiku tamošnje vojne vlade.

  O vladarima Burme se može reći puno loših stvari, kao i o vladaru Sirije. Pravo pitanje za nas biva da li bi pobjeda muslimanskih i kršćanskih snaga u Burmi rezultirala manjim patnjama stanovnika ? Mi vjerujemo da je odgovor na ovo pitanje negativan !?

  Stanovnike Europe i SAD-a na kraju neće zanimati niti ovi novih kršćanski heroji demokracije. Oni imaju previše svojih problema po pitanja pada životnog standarda, uzdizanja Kine, klimatskih promjena da bi mislili o Kačinima !?

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Cryptocurrency Prices
1 godina prije

The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/pt/signup/XwNAU

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina