Novi američki presedan

  Pretresanje kuće bivšeg predsjednika Donalda Trumpa predstavlja novi američki presedan. Nikada u povijesti SAD-a do sada nije izvršen pretres kuće, vile bivšeg američkog predsjednika. To se jednostavno ne radi.

  Našu priču o presedanima koji uništavaju SAD započinjemo 1960 godine. Tada je Kennedy vrlo vjerojatno ukrao izbore Nixonu. Kako je u nekoliko mjesta na području dvije savezne države na ovim izborima glasovalo više glasača nego što ima stanovnika predložen je da Nixon uloži žalbu na izborni rezultat. On je na to izjavio „moja tužba bi nanijela štetu ugledu SAD pa ću stoga priznati poraz na izborima”.

  Četrdeset godina kasnije taj patriotizam više nije postojao pa su Demokrati uložili žalbu na izborni rezultat. Predsjednički kandidat Al Gore je uložio žalbu na izbor Bush mlađeg za predsjednika i izgubio. Nakon ovog pravnog presedana Demokrata postalo je dopušteno zakonski osporiti izborne rezultate.

  Sada nakon tog događa 2000 godine skačemo u 2016. Tijekom izborne kampanje kasnije predsjednik Donald Trump je optužio protukandidatkinju Hillary Clinton za uništavanje 33 tisuće mailova. Trump je pokušao pokrenuti legalnu akciju zbog tog uništavanja dokumenata, ali pravosuđe ju je odbilo provesti. Formalno ono ju je odbilo provesti jer je potrebno dokazati namjeru uništavanja službenih dokumenata, a to nije bilo moguće.

  Rekli smo ovdje formalno pošto se u stvarnosti pravosuđe izvuklo od pravljenja presedana Da je pokrenut sudski slučaj imali bi presedan po kojemu državne strukture tuže poraženu osobu na predsjedničkim izborima. To bi bilo ajmo to samo tako reći duboko problematično.

  Nakon ovog događaja dolazimo na cijeli tucet pravnih presedana. Da politički vrh Demokrata je priznao izbornu pobjedu Donalda Trumpa nakon čega započinje medijski masakr novog predsjednika. Jednostavno američka elita je odlučila onemogućiti rad novog predsjednika i ako je moguće srušiti ga putem medija. Riječ je o nezgodnom presedanu bez obzira na to tko što o njemu misli.

  Potom idemo na kraj 2020 i početak 2021 godine kada Donald Trump odbija priznati svoj izborni poraz. Jednostavno on je odlučio tjerati svoj inat vršeći novi presedan. Na to su Demokrati odgovorili svojim presedanom pokrečući opoziv predsjednika koji više nije predsjednik. Tko je ovdje ispao luđi s ovim presedanima je za nas teško ocjeniti.

  Sada smo u kolovozu 2022 došli do novog presedana, do pretresa kuće bivšeg predsjednika. Za početak treba navesti suca koji je potpisao pretres kuće Donalda Trumpa. Riječ je o stupu lokalne zajednice, o sucu Bruceu Reinhartu koji je ranije stvorio ime kao odvjetnik pedofila Jeffreya Epsteina. Riječ je o pedofilu koji se „proslavio” nalazeći maloljetnice i maloljetnike za najbogatije članove zapadnih društava.

  Ovaj presedan pretresa kuće bivšeg predsjednika je znači potpisao pravi stup društva pa su reakcije Republikanaca bile “vesele”. Oni su pored ostalog optužili Bidenovu izabranu vladu za politiziranje pravosuđa i proglasili ju režimom.

  Ovaj pravni presedan će sigurno kao i oni prethodni dovesti do daljnjih podjela i urušavanja američke demokracije. Pitanje svih pitanja bi bilo što je Demokratima i Bidenu to trebalo. Što im je trebalo da od bivšeg predsjednika Trumpa rade mučenika što bi im se trebalo osvetiti potom na izborima ? Da li je itko gledao cost-benefit analizu ovog poteza ??

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina