Majmunske boginje

  23 srpnja 2022 godine direktor Svjetske zdravstvene organizacije je majmunske boginje proglasio svjetskom pandemijom. Službenim riječnikom govoreći on je ovu virusnu bolest proglasio internacionalnom zdravstvenom prijetnjom.

  Proglašenje majmunskih boginja zdravstvenom prijetnjom je bilo više nego kontroverzno. Glavnu kontroverzu čini da komitet koji upravlja s Svjetskom zdravstvenom organizacijom nije htio proglasiti epidemiju. Članovi komiteta su po ovom pitanju bili duboko podijeljeni pa nisu proglasili epidemiju. Izvori nam govore da je 9 članova komiteta glasovalo protiv, a 6 za proglašenje majmunskih boginja zdravstvenom prijetnjom.

  Nakon tog glasovanja generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije je na svoju ruku proglasio prijetnju. Ta odluka Tedrosa Adhanoma predstavlja povijesni presedan pošto nikada ranije generalni direktor nije na svoju ruku proglasio epidemiju, pandemiju, zdravstvenu prijetnju.

  Majmunske boginje su su povijesno gledajući afrička bolest koja je zahvaljujući globalizaciji i migraciji došla u druge regije svijeta. Možemo reći da je ovaj relativno opasan virus iznimno zadovoljan tim našim politikama.

  Ove boginje su prvi put dijagnosticirane kod čovjeka na području današnjeg Zaira još 1970 godine. Kako govorimo o relativno teško prenosivoj bolesti ona nije napuštala Afriku sve do 2003 godine kada je otkrivena u SAD-u. Izvor te epidemije su bili zaraženi afrički pacovi koji su zarazili druge životinje, a na kraju i ljude. Tijekom ove epidemije nije bilo prelaska virusa s čovjeka na čovjeka nego samo s životinja na ljude pored ostalog pasjim ugrizom.

  Današnja pojava majmunskih boginja u ostatku svijeta je najvjerojatnije povezana s epidemijom ove bolesti u Nigeriji. Tamo epidemija izbija još 2017 godine,a ubrzo potom su SAD, Velika Britanija i druge države počele javljati o njoj. One su počele javljati o njoj zbog vlastitih državljana ili migranata kod kojih su nakon povratka iz Nigerije dijagnosticirane majmunske boginje.

  Tako nam Američki CDC na svojim službenim stranicama govori o Američkim putnicima kod kojih je nakon putovanja u Lagos dijagnosticirana ova bolest. Isto takvu smo imali situaciju i u Velikoj Britaniji gdje je prvi pacijent kod kojeg biva dijagnosticirana ova bolest iz Nigerije.

   U određenom smislu majmunske boginje su za naše zapadne liberalne režime gora bolest nego korona. One su gora bolest jer udara u postulate sadašnjih režima koji promoviraju uključivost, globalizaciju i migraciju.

  Za početak riječ je o afričkoj bolesti koja se zove majmunske boginje. To ime smeta velikom broju pripadnika zapadnih režima pa se forsira promjena imena koje „diskriminira i stigmatizira”. Još u lipnju, znači prije proglašenje epidemije Svjetska zdravstvena organizacija je najavila promjenu imena bolesti. Do promjene ipak do danas nije došlo pretpostavljamo zbog otpora nezapadnih članova zdravstvene organizacije.

  Drugi problem za režim je da ovaj virus prije svega napada pripadnika LGBT zajednice. Ova bolest, ovaj virus se prije svega širi homoseksualnim odnosom što je izazvalo i reakciju Bijele kuće. Ona je zatražila da se ne iskoristi ova situacija za promoviranje homofobnih izjava.

  Ukratko ove epidemija predstavlja problem za zapadne režime i ono što oni propovjedaju. Sigurni smo da će zbog toga neki feštati, ali moramo naglasiti da ovo nije trenutak za takve stvari. Ovo je trenutak za nadati se da će virus biti brzo pobjeđen, ako zbog ničega drugog onda zbog toga da nas ne bi prisiljavali na nova cijepljenja !?

  Na kraju ćemo se sada vratiti na početak. Generalni direktor WHO-a je kao što smo ranije rekli kontroverzno,a dodati ćemo ovdje možda i protuzakonito proglasio epidemiju. Razlog za to se možda nalazi u tome da Svjetska zdravstvena organizacija ovisi o Bill Gatesu ili konkretno njegovoj Gavi organizacija. Riječ je o najvećem privatnom financijeru WHO-a koji je još u svibnju 2022 zatražio akciju protiv majmunskih boginja.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina