Nobelova nagrada za mir

  Nobelova nagrada za mir najbolje od svega dokazuje moderni zapadni imperijalizam. Ona se gotovo uvijek dodjeljuje osobama koje se bore protiv na zapadu omraženih vlada ili pokreta.

  Isto se dogodilo i ove godine kada su Nobelovu nagradu za mir dobili novinarka koja se „bori” protiv populističkog predsjednika Filipina i novinar koji se „bori” protiv Putina.

  Dobitnik Nobelove nagrade za mir koji se bori protiv Putina je Dmitrij Muratov. U stvarnosti riječ je o režimskom novinaru s time da je nužno navesti da govorimo o novinaru bivšeg režima.

  Dmitrij Muratov je u stvarnosti čovjek Mikhaila Gorbačova od početka pa do današnjih dana. On se početo baviti novinarstvom u doba Perestrojke kojom Gorbačov uništava Sovjetski Savez.

  Nakon propasti ove države Gorbačov svojim novcem 1993 godine financira stvaranje dnevnih novina Novaja Gazeta. Glavni urednik tih liberalnih novina je Dmitrij Muratov kojeg će Gorbačov 2006 godine spasiti od bankrota novim financiranjem.

  Realno govoreći Novaja Gazeta je časopis koji se ne čita u Rusiji. 2006 ju je Gorbačov spasio od bankrota, 2018 su išli na crowdfunding, a 2019 ih spašava oligarh. Jedan od razloga za financijski kolaps Novaje Gazete je sigurno što je u Rusiji službeno označena kao strani agent.

  Za razliku od Muratova koji nikada nije bio u stvarnoj opasnosti novinarska koja se borila protiv Duartea je to bila. Američka državljanka Maria Ressa je radila za CNN do 2010 godine nakon čega 2012 pokreće vlastiti internet portal. Zbog svojih raznih kritika ona je ušla u direktni sukob s izabranim predsjednikom Filipina Rodrigom Duterteom.

  Duterte koji je na zapadu optuživan za najrazličitije stvari na Filipinima uživa apsolutnu popularnost. Ispitivanja javnog mijenja su ukazivala da predsjednik uživa podršku između 75 i 87 % građana zbog borbe protiv siromaštva.

 Maria Ressa se s druge strane na zapadu proslavila pišući o zločinima ovog popularnost predsjednika. To je dovelo do otvorenog rata njenog portala i predsjednika Filipina. Duterte je o njenom portalu i njoj izjavio: „Ako pokušavaš bacat smeće na nas tada možeš ako ništa drugo objasniti kakva je situacija s tobom ? Da li si ti tako nevin ?

  U stvarnosti isto kao što je Muratova stvorio Gorbačova tako je Ressu izmislio prethodnik sadašnje predsjednika Filipina. On je stvorio njen portal jer mu je trebao medij koji će podržati njegovo obaranje predsjednika ustavnog suda. Nakon izbora Dutertea ona je ostala lojalna partiji koja je ranije bila na vlasti napadajući novog predsjednika.

  Puno optužbi protiv nje u posljednjih 5 godina su bile lažne, ali je ona o nelegalnom financiranju bila dokazana. Čak je i sama Maria Ressa u svojoj izjavi potvrdila krivicu po ovom pitanju…

  Ukratko Ressa i Muratov su dobili Nobela za mir jer se bore protiv vlada koje zapad mrzi, koje zapad želi srušiti. Budimo realni pa za kraj priznajmo da je Nobelova nagrada za mir bila davana i drugim osobama koje su problematičnije od ovih dobitnika.

  Sjetimo se tako dobitnice Nobelove nagrade za mir Aung Sun koju po osvajanju vlasti zapad optužuje za genocid. Vremenski puno bliže nama je i današnji vladar Etiopije koji Nobela dobiva 2019 nakon čega postaje „genocidni” manijak.

  Govoreći konkretno o novinarima red nam je navesti da je Assange imao puno veća prava na nagradu od ovog dvojca. On je 10 godina nevin proveo u zatvoru i tamo se još uvijek nalazi. Ta žrtva za slobodu medija mu ne dava pravo na Nobelovu nagradu za mir. Nju mogu dobiti samo oni koji ukazuju da nešto ne funkcionira ili navodno ne funkcionira u istočnim, a ne zapadnim režimima.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina