Povijesna odgovornost zapada

  Povijesna odgovornost zapada za sve što se događalo i sve što se događa u svijetu je neupitna. Barem to nam govore razne „nevladine” organizacije, „stručnjaci” i strane države.

  Zbog te povijesne odgovornosti zapad treba snositi sve posljedice jer grijesi predaka padaju na pleća potomaka. Nema nikakve veze da li govorimo o robovlasništvu, ekologiji ili nećem trećem.

  Tu poziciju podržavaju i „naše” zapadne vlade. Pošto smo mi krivi za sve današnja generacija to treba platiti.

  Ako slučajno ne vjerujete u to red je da pročitate riječi predsjednika Turske Edrogana. Tijekom govora u Ujedinjenim Narodima on je izjavio:

Tko je napravio najveću štetu prirodi, našem zraku, našoj vodi, našoj zemlji; tko je najviše divljački iskorištavao resurse treba najviše pridonijeti borbi protiv klimatskih promjena”.

  Odgovor Europske unije na te njegove riječi je bio DA. Ono što se do sada zna bi bilo da je Turska u zamjenu za potpisivanja Pariškog klimatskog sporazuma dobila milijarde. Za početak Turska je dobila 500 milijuna eura na dan kada je zakon o pristupanju ovom sporazumu poslan u parlament.

  Kasnije će ona dobiti „kredit” od 3 milijarde eura za „zelenu” tranziciju. Mi govorimo o dokumentima koji su do sada potpisani i čije kopije su izašle u tursku javnost. Koliko je još novca Europska unija obećala Turskoj za tranziciju mi ne znamo, ali sigurno govorimo o milijardama eura !?

  Normalno Turska je u tom dogovoru dodala svoj amandman kako bi dodatno ponizila u teoriji još uvijek kršćanske države. On je u sklopu potpisanog dogovora najavila da će postići klimatske ciljeve 2053 godine. To je godina kada će sva Turska slaviti 600 godina svoje osvajanje Carigraae i konačnog uništenja Rimskog carstva.

  Kako Europom upravljaju osobe bez povijesti i bez budućnosti one su odlučile ignorirati ovo poniženje i poslat novac. Svi znamo da to ujedno nije jedino poniženje po pitanju Turske kojemu je Europa izložena.

  Svi znamo jako dobro što je Turska izvodila protekle godine. Prvo je poslala svoju vojsku u Libiju, potom je izvršila manju neuspješnu invaziju Sirije, a potom je pokušala anektira Grčko more. Godinu je završila aktivno sudjelujući u ratu Azerbejdžana i Armenije.

  Početkom ove godine suočena s prije svega otporom Francuske Turska se okrenula istoku. Cilj ovog plana je infrastrukturni projekt gradnje Neoturskog carstva u središnjoj Aziji. Strateški gledajući Turski cilj je formiranje zajednice Turskih naroda koja bi se prostirala od Kine do Bugarske.

  Gledajući ove poteze možemo jedino konstatirati da je Turska strateški protivnik Europe. S tim bi se složila i službena Francuska, ali bez obzira na to europske države nastavljaju financirati Tursku. Prije 5 godina smo ju počeli financirati radi izbjeglica,a sada smo tome dodali zelenu transformaciju.

  Ovaj drugi dio je onaj o kojemu danas govorimo pa nećemo širiti tematiku. Erdogan i domaćih leftarda tvrde da „mi” trebamo snositi trošak zelene transformacije jer smo „mi” odgovorni za zagađenja. Da mi smo odgovorni za zagađenja jer bez zapadne tehnologije bi danas u svijetu živjelo 2, a ne gotovo 8 milijardi ljudi.

  Za to je zapad neupitno kriv dok se sve drugo nalazi pod velikim upitnikom kada gledamo pluseve i minuseve. To ne smijemo nikada zaboraviti !?

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Create Account
1 godina prije

The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you.

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina