Nezgodna tematika

  Nema veze da li se nalazimo u izborno vrijeme ili ne nezgodna tematika je uvijek ista. Ona se zove naša i općenito zapadna demografija, a rješenje za krizu broja rođenih navodno ne postoji.

  Prošle godine se u Hrvatskoj rodilo 32.047 djece što predstavlja povjesni negativni rekord. U 21 stoljeću broj rođenih se smanjio za 26.74 % ili ako želite konkretno s 43.746 djece 2000 godina na sadašnjih 32.047. Mnogi će za taj naš demografski pad optužiti odlazak mladih u Zapadnu Europu, ali riječ je o neistini.

  Riječ je o neistini pošto identičnu situaciju imamo u cijeloj Europskoj uniji, SAD, Kini, a čak i Iranu. Kada to govorimo ciljamo na činjenicu da se u svima njima rađa manje djece nego što je potrebno za održavanje broja stanovnika. 

  Razlozi na Zapadu su za to uvijek isti, a tiču se kombinacije tamošnje ideologije i gospodarske politike. Kao što smo pisali u knjizi 25 godina Europske unije riječ je o kombinaciji politika koje svaka na svoj način smanjuje broj rođenih.

  S jedne strane tu nalazimo slavljenje LGBT odnosa, nakon čega dolaze ugovori o radu,a na kraju i državni odnos prema obiteljima. Svaki od njih je za određeni postotak smanjio broj rođenih tako da danas imamo što imamo.

  Sigurni smo da se neki neće složiti s posljednjom rečenicom, ali to ne mijenja činjenicu da je istinita. Kao primjer volimo navoditi engleskog homoseksualnog kralja Edwarda II koji je istovremeno bio oženjen i imao djecu. Taj pritisak na ženidbu za njega osobno vjerojatno nije bio dobar, ali za društvo je. Drugi negativni utjecaj po IFO institutu predstavljaju ugovori o radu pošto parovi koji nisu zaposleni na neodređeno imaju manje djece.

  Na kraju tu se nalazi i državni pritisak da svi moraju raditi. Riječ je o službenoj dogmi Europske unije u kojoj radi 74.9 % osoba starosti između 20 i 64 godine. U Hrvatskoj taj postotak navodno iznosi 70.5 % što znači da smo blizu onoga što se od nas očekuje. Nužno nam je ovdje još dodati da se posljednjih godina povećava pritisak da svi moraju raditi praktički do smrti što nam najbolje ukazuje Državni zavod za statistiku. On sada vodi podatke o postotku zaposlenih Hrvata starosti između 15 i 89 godina !?

  Rezultat te politike je da žene koje rode dijete se u skladu s državnim politikama moraju što brže vratiti na posao. One se moraju vratiti na posao, a djeca završiti u jaslicama ili baka servisu jer posao ne smije da trpi.

  Ti radni pritisci su stvorili situaciju da dosta žena koje žele imati dvoje ili troje djece na kraju završe s jednim ili nijednim. Za takve rezultate neki optužuju dogovor između radikalnih feministkinja koje se bore za žensku slobodu od obiteljskih obveza i korporacija kojima trebaju jeftini radnici.

  Njihovi frustrirani protivnici su socijalni konzervativci kojima je cilj ojačati biološku obitelj. Oni pored ostalog zagovaraju toliku visinu plaća da cijela obitelj može živjeti od jedne plaće što eliti ne odgovara.

  Da li slučajno znate neku stranku u Hrvatskoj koja stvarno javno podržava politiku socijalnih konzervativaca ? Mi ju ne znamo i tu naša izborna priča staje. Sve one koje imaju priliku ući u Sabor se zalažu za podizanje radne aktivnosti Hrvata i uz to vezano istovremeno smanjivanje broja rođenih (nuspojava). Cilj europskih država je da 80 % ili više stanovnika starosti između 15 i 64 godine radi pa to nitko ne osporava.

  Do tog demografskog kolapsa u Hrvatskoj, Europskoj uniji, SAD-u i ostatku razvijenog svijeta ne dolazi u svim kulturološkim grupama. Vjernici, pravi vjernici za razliku od ostalog stanovništva imaju demografski rast. Dovoljno nam se za to sjetiti Amisha čiji broj se udvostručava svakih 20 godina. U određenom smislu oni žive u svom siromaštvu poštujući Božju zapovjed množite se.

  To ujedno predstavlja odbacivanje moderne zapovjedi „rad spašava” i malo tko je u našem dekadentnom društvu spreman za to. Rezultat svega toga predstavlja nastavak demografskog kolapsa kojeg nitko nije spreman pokušati zaustaviti „kupovinom djece”.

  Ukratko niti jedna naša stranka ne nudi realno rješenje ili pokušaj rješenja za problem koji muči Hrvatsku. Oni ga ne nude jer bi njegovo rješavanja predstavljalo kršenje europskih pravila. Toliko o našoj demokraciji i našim strankama

4.8 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
temp mail.naija
1 mjesec prije

Its like you read my mind You appear to know so much about this like you wrote the book in it or something I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit but instead of that this is excellent blog A fantastic read Ill certainly be back

fake emails
1 mjesec prije

Hi Neat post There is a problem along with your website in internet explorer would test this IE still is the market chief and a good section of other folks will pass over your magnificent writing due to this problem

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina