Koordinirana promigrantska operacija

  Koordinirana promigrantska operacija je provedena proteklih dana u nekoliko članica Europske unije. Ta akcija je provedena protiv navodno antimigrantski raspoloženih vlada Francuske, Hrvatske, Grčke i Rumunjske.

  Cilj ove akcije je ukazati kako organi sigurnosti navedenih država nehumano postupaju s migrantima. Zanimljivo nam je navesti kako se ova i slične akcije provode iako Europska unija svake godine primi po 2.5 milijuna migranata. To se provodi protivno referendumskoj većini građana Europe i njihovu volju nije moguće promjeniti.

  Početkom ove godine članovi Europskog parlamenta iz Italije su posjetili Hrvatsku s ciljem izazivanja graničnog incidenta. Dok su se oni približavali granici Hrvatske i BiH s naše strane talijanska novinarka je na organizirala ilegalni prelazak migranata.

  Tada smo savjetovali da Hrvatska podigne tužbu protiv svih njih zbog organiziranja ilegalnog prelaska granice. To se nije dogodilo pa sada imamo novu situaciju, nove optužbe.

  Dok su iza prve ovogodišnje akcije stajali europski parlamentarci, znači amateri iza sadašnje stoje profesionalci. Iza nje stoji Lighthouse Reports !? Riječ je o organizaciji koju financiraju Otvoreno društvo, Fond Braće Rockfeller i drugi „teškaši”. Potom njihova „otkrića” objavljuju državni mediji Velike Britanije, Njemačke i Francuske. U skladu s navedenim možemo reći da je riječ o paradržavnoj organizaciji.

  Nama ovdje nije cilj opovrgavati takozvane pushbackove i to niti nema smisla. Oni uživaju podršku više od 70 % državljana Hrvatske pa zašto ih onda opovrgavati. Još kada bi naša vlada završila s primanjem radnih „migranata” s drugog kraja svijeta gdje bi joj bio kraj u popularnosti ?

  Lighthouse Reports je osim dokumentiranja 11 „ilegalnih” pushbackova u Hrvatskoj, otkrio njih 635 u Grčkoj i 3 u Rumunjskoj. Time naša listopadska priča o migrantima nije dovršena pošto se i Francuska našla pod napadom.

  Dok su ove navedene države optužene za ilegalno vraćanje migranata sigurnosne službe Francuske su optužene za drugi „zločin”. One su optužene za rutinsko uništavanje straćara koje ilegalni migranti grade u Calaisu. Te optužbe su vezane s odlukom ministra da rastjera migrante okupljene oko tamošnje bolnice.

  Tim dokumentiranjem iz njihove perspektive maltretiranja ilegalnih migranata Lightouse i drugi vrše pritisak na vlade da otvore granice. Oni vrlo dobro znaju da jednom kada ilegalni migrant uđe u azilantski sustav njega se ne može nikada vratiti natrag. Zbog te europske situacije koju su stvorile nevladine organizacije danas imamo „ilegalne” povratke migranata preko granice. Krivica za to je njihova, a nikako ne Hrvatska, Grčka ili Rumunjska.

  Kao što smo ranije zaključili svaki ilegalni migrant tijekom svog života košta državu koja ga primi 79 tisuća eura. To je razlika između poreza i doprinosa koje će platiti tijekom svog života i onoga koliko će ga država financirati. Ako Otvoreno društvo i slični financijeri toliko žele da primamo ilegalne migrante zašto ne financiraju njihov život ?

  Zar ne bi bilo ispravnije da oni po svakom primljenom ilegalnom migrantu plate državi koja ga primi 79,000 eura ? To bi bilo poštenije nego ovi zahtjevi da građani koji se protive primanju migranata financiraju njihov život iz svojih poreza i doprinosa. Realno govoreći poštenje i moral je za njih najvjerojatnije nepoznati pojam.

  Za kraj nužno nam je da niti jedan stanovnik Sirije, Iraka, Afganistana i slično ne bi smio imati pravo na azil. On to pravo nema jer nema pravo birati državu u kojoj će dati svoj zahtjev. Ako dolazi iz Sirije ili Iraka on je zahtjev za azil trebao dati u Turskoj,a iz Afganistana u Iranu. Tamo njegov zahtjev može biti opravdan, ali on to nije u Hrvatskoj, Grčkoj, Rumunjskoj ili Njemačkoj !?

  Nikakva PR akcija koju provede nevladine udruge tu činjenicu ne može promjeniti.

4.8 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina