Incident na granici

  Prošli vikend europarlamentarci Pietro Bartolo, Pierfrancesco Majorino, Brando Benifei i Alessandra Moretti iz talijanske Demokratske stranke su izazvali incident na granici s Bosnom i Hercegovinom. Taj incident je bio detaljno popraćen od strane naših i stranih medija, ali ono što se nije spominjalo je da su oni vrlo vjerojatno krivi za kazneno djelo zločinačkog udruživanja u cilju organizacije nelegalnog prelaska granice.

  O graničnom incidentu s europarlamentarcima naši mediji su počeli pisati 31 siječnja iako se on bio dogodio dan ranije. Mi ćemo se ovdje baviti samo s onim što se dogodilo 30 siječnja koristeći talijanske i hrvatske izvore o ovom incidentu.

  Za razliku od domaćih medija talijanski su javili o incidentu još 30 siječnja i u njima se navodi kako su europarlamentarci došli u Hrvatsku dan ranije kako bi napravili „inspekciju” granice Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tijekom inspekcije oni su odlučili posjetiti mjesto Bojna koje se nalazi odmah uz granicu i u kojemu po njihovim riječima Hrvatska nelegalno vraća migrante natrag u Bosnu i Hercegovinu.

  Zajedno s 3 novinara i veleposlanikom Italije u Hrvatskoj ova 4 europarlamentarca su zaobišli policijsku traku na kojoj je napisano zabranjen prolaz i koja je postavljena samo 300 metara od granice. Nakon toga su bili zaustavljeni od naše policije koja im nije dopustila da se približe granici ili da je prijeđu.

  Nakon toga su europarlamentarci počeli javnog komentirati, vikati „ako nemate što za skrivati zašto nas ne pustite dalje ?” na što je Hrvatska službeno izjavila da njihovo prisustvo može rezultirati pojačanom ilegalnom aktivnošću migranata koji se nalaze s bosanskohercegovačke strane granice. Brando Benifei je na te riječi odgovorio:”Ako se pripremamo da prekršimo zakon onda nam to morate službeno reći i ujedno koji zakon mi kršimo ?”. U određenom smislu ovaj tekst predstavlja odgovor europarlamentarcu Brandu Benifeiju !?

  Dok su europarlamentarci stvorili ovaj incident u Hrvatskoj istovremeno s druge strane granice u Bosni i Hercegovini u mjestu Bosanska Bojna talijanska novinarka Paola L. je organizirala skupinu ilegalnih migranata s ciljem prelaska granice. Kada su je policajci zaustavili ona je zatražila od njih da propuste skupinu ilegalnih migranata preko granice kako bi europarlamentarci vidjeli kako Hrvatska postupa s njima. Pored ostaloga ona je bila izjavila kako se nalazi u kontaktu s kolegama koji prate posjet talijanskih europarlamentaraca Hrvatskoj.

  Nakon susreta s policijom Paola L. se bila udaljila samo da bi se potom vratila s 11 ilegalnih migranata iz Afganistana u novom pokušaju protupravnog prolaska granice. Bosanskohercegovačka policija je zaustavila i ovaj, drugi ilegalni pokušaj prelaska državne granice nakon čega je migrante vratila u kamp dok se Paola sada nalazi pod istragom.

  Znači po riječima talijanske novinarke u Bosni i Hercegovini koja je organizirala ilegalni prelazak granice postojao je „kontakt” između nje i članova delegacije europarlamentaraca da se 30 siječnja organizira ilegalni prelazak državne granice. Posljednji put kada smo gledali kazneni zakonik Republike Hrvatske taj „kontakt” predstavlja dokaz postojanja zavjere za počinjenje kaznenog dijela ilegalnog prelaska granice.

  U skladu s tim mi zahtjevamo da se provode istraga kako bi se nepobitno otkrilo da li je postojala zavjera ili ne za počinjenje ovog kaznenog dijela. Isto tako smatramo potrebnim da Brando Benifei koji se javno pitao o kršenju zakona jasno i glasno odgovori da li je zakon prekršen ako se član njegove delegacije nalazio u „kontaktu” s osobom koja je organizirala pokušaj ilegalnog prelaska granice !?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina