Pad fertiliteta

  Povodom stranog izlaska knjige od Shanne Shawn knjige imena Count down danas ćemo govoriti o najvećoj krizi zapadnog svijeta. O padu fertiliteta koji po autorici prijeti budućnosti čovječanstva.

  U određenom smislu ova knjiga predstavlja nastavak studije iz 2017 godine koju su praktički svi citirali. Ta studija nam vrlo pojednostavljenim riječnikom govori o katastrofalnom padu broja spermija u muškoj populaciji Sjeverne Amerika, Europe i Australije između 1973 i 2011 godine. U studiji se navodi kako pad broja spermija iznosi između 50 i 60 % i da se taj pad besprekidno nastavlja. Na kraju studija poziva na pokretanje znanstvene istrage koja bi odgovorila na pitanje Zašto ?

  Kao kod pojave svakog drugog modernog problema u današnje liberalno doba ubrzo se pojave stručnjaci koji tvrde da je ovaj katastrofalni pad broja spermija potpuno nevažan i oko njega ne treba dizati paniku. Na primjer možemo bez problema naći stručnjake koji će reći kako je to nevažno pošto zdravstveni standardi tvrde da i podaci iz 1973 i oni iz 2011 spadaju u ono što medicina smatra normalnim. Ti isti stručnjaci će kasnije izjaviti da navođenje kemikalija kao krivaca za pad broja spermija nema dovoljno dokaza.

  Ova studija realno nije bila prikazalo ništa novoga pošto su studije još prije 50 godina govorile u padu broja spermija, ali one su bile smatrane pseudoznanosti. Razlog za ignoriranje tih studija su neupitno bili poslovni interesi kemijske industrije pošto je ona uvijek bila glavna optužena za pad fertiliteta.

  U knjizi Count Down koja izlazi u veljači 2021 godine znanstvenica Shanne Shawn navodi kako su glavni krivac za pad fertiliteta ftalati koji se dodaju plastici da bi ona bila fleksibilnija. Ti ftalati koji se po podacima američke savezne Uprave za hranu i lijekove (FDA) nalaze u zraku, lijekovima, hrani, vodi… dovode do povećane mogućnosti problema s genitalijama. Znanstvene studije su tijekom posljednjih godina tako dokazale da muške bebe koje su se u prvom tremestru našle pod utjecajem 4 različita ftalata imaju manju udaljenosti između genitalija i anusa. Ta razlika inače predstavlja jednu dodatnu razliku između muškarca i žena pošto muškarci imaju, su imali 100 % veću udaljenost od žene u predmoderno doba.

  Druge kemikalije koje se isto nalaze u svakodnevnoj upotrebi, a utječu na hormalni razvoj djeteta su pesticidi atrazin i glifosati. Upotrebu atrazina Europska unija je bila zabranila još 2004 godine, dok su glifosati dopušteni. Govoreći o glifosatima zanimljivo nam je primjetiti kako ih je Europska unija proglasila toksičnim samo za vodeni svijet i vid. S druge strane po pitanju kancerogenosti i utjecaja na fertilitet EU tvrdi kako ne postoje znanstveni dokazi o štetnosti.

  Shanne Swan u svojoj knjizi osim današnjeg negativnog utjecaja kemikalija na fertilitet ona navodi i budući utjecaj koji se iz generacije u generaciju pojačava. Strogo biološki gledano dijete nasljeđuje količinu kemikalija u svom tijelu od roditelja na što potom dodaje koncentraciju kemikalija koje skupi u svom životu. To na kraju ono sve predaje svom djetetu što dovodi do porasta koncentracije kemikalija i pada fertiliteta iz generacije u generaciju što može dovesti do izumreća čovječanstva.

  Za kraj ćemo ovdje samo navesti kako katastrofalni pad fertiliteta pogađa samo zapadni svijet ili drugim riječima on se ne događa Africi, Aziji ili južnoj Americi. To nam sigurno dava dodatnog matirjala za razmišljanje.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina