Ispitivanje javnog mnijenja EU

  Ispitivanje javnog mnijenja EU je proveo francuski think thank. Kako je riječ o proeuropskom, prointegracijskom think thanku on je ostao užasnut svojim rezultatima.

  Zaključak do kojeg je došlo ovo istraživanje glasi da su se Europljani obratili na desničarske vrijednosti. Koliko ima istine, a koliko laži u tome ćemo govoriti u ovom tekstu koristeći njihove podatke.

  Za početak nužno nam je naglasiti da je ispitivanje javnog mijenja bilo provedeno ove godine u 4 države. To su bili Velika Britanija, Francuska, Italija i Njemačka. U travnju 2021 kada je provedeno ovo istraživanje na vlasti u 22 od 28 država su bili navodni desničari.

  To je podatak koji kasnije ne smijemo zaboraviti i koji po ispitivačima govori da su Europljani desničari. Realistički gledajući CDU, HDZ, PP (Španjolska) i druge važne stranke su nominalno desničarske, ali u stvarnosti to nisu.

  Prvo od pitanja je bilo koliko podržavate političku ljevicu, politički centar, a koliko političku desnicu. U Francuskoj navodno 38 % građana podržava desnicu, 24 % ljevicu, a 17 % centar. Za Njemačku imamo relativno slične podatke ako gledamo odnos desnica-ljevica. Desnicu podržava 36 %, ljevicu 26 %, a centar 29 %. Potom nam dolazi Velike Britanija gdje njih 40% podržava desnicu, 25% ljevicu, a samo 19% centar. Na kraju imamo Italiju gdje desnicu podržava 44%, ljevicu 31%, a centar 13 %.

  Nakon ovog pitanja građane su postavili pitanje koje predstavlja rak ranu zapadnih navodnih demokracija !? Pitali su ih o migrantima !? Odgovor koji su dobili je za nas bio očekivan.

  U prosjeku 60 % građana je izjavilo da u državi ima previše migranata. To mišljenje dijeli apsolutna većina stanovnika u svim edukacijskim ili gospodarskim grupama. Nema nikakve veze da li govorimo o nepismenim osobama ili osoba s završenim doktoratima. Apsolutna većina svih društvenih skupina se protivi primanju migranata !? Mi ovdje ne vidimo razloge za šokiranost ispitivača javnog mijenja pošto smo od prvog dana imali identičnu situaciju. Još prije 50 godina se 60-70 % stanovnika protivilo primanju migranata (str. 68)!?

  Još veći šok su ispitivači otkrili kada su pričali s članovima, simpatizerima stranaka. Većina članova svih stranaka u Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji podržava zatvaranje granica za migrante. U Italiji samo članovi i simpatizeri od Partito Democratico podržavaju otvorene granice !?

  Za kraj ovog ispitivanja javnog mijenja ćemo se dohvatiti pitanja zelene transformacije. Ispitanici su trebali izabrati jednu od dvije opcije. Prva opcija je glasila:”gospodarski razvoj je kompaktibilan s zaštitom okoliša” i nju je podržalo preko 70 % ispitanika. Druga opcija je bila mi moramo zaustaviti gospodarski razvoj kako bi zaštitili prirodu !? Ovu opciju je izabralo između 20 i 24 % stanovnika Francuske, Njemačke i Velike Britanije. U Italiji koja se nalazi u desetljećima dugoj depresiji je ovu opciju podržalo samo 13 % stanovnika.

  Zbog ovih pozicija ispitanih građana think thank je izašao s izjavom o desnoj konverziji Europljana. On sam u analizi na kraju priznaje da je ljevica ostala bez ikakve vizije što predstavlja razlog za njen kolaps.

  Iz ovog ispitivanja javnog mijenja isto tako možemo s sigurnošću zaključiti da Europska unija uvijek izabere najomraženiju opciju. Prvo je to primanje migranata,a sada i zelena transformacija. To nam prije svega govori da je riječ o autokratskoj, protudemokratskoj organizaciji.

3 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina