Hvala predsjedniče

  U određenom smislu Zoran Milanović je odredio ovogodišnje parlamentarne izbore u Hrvatskoj. Prvo je svojim uključivanjem u utrku dignuo rejting SDP-a, samo da bi ga potom neizlaskom na izbore srušio. HDZ sigurno govori hvala predsjedniče !?

  Plenkovićev HDZ se moglo srušiti na deset različitih načina, ali on će na kraju krajeva formirati novu vladu. HDZ će ju formirati pošto je s partnerima osvojio 61 saborski mandat pa mu ih nedostaje još samo 15. Više od pola njih će dobiti od manjinaca pa mu onda nije teško formirati vladu s Domovinskim pokretom.

  Čak i u slučaju problema kod pregovora s DP-om HDZ može sklopiti dogovore s Hrvatskim suverenistima i nezavisnim zastupnicima. Tako bi se dovoljno približio svom cilju formiranja nove vlade da još nekoga uvjeri da ju podrži. U određenom smislu to je prokletstvo izbornih koalicija i nezavisnih kandidata na izborima koje je nakon izbora problematično kontrolirati.

  Glavni problem za DP u formiranju ove vladajuće koalicije su njihove teške riječi o zastupnicima SDSS. Zbog toga se za mnoge otvaranje pitanje da li oni mogu zajedno sjediti u vladi ? Po nama odgovor na to pitanje je pozitivan i u tome se slažemo s Jadrankom Kosor koja bez obzira na sve vidi potencijalnu PPP, Plenković, Penava, Pupovac vladu.

  Poruke koje su poslali MOST i Možemo samo služe podršci formiranju nove vlade HDZ-a. Pozicija Možemo da premijer neće biti niti Plenković niti Milanović poziva na duge neizvjesne pregovore i da Suverenisti glasuju isto kao MOST.

  Po ovom pitanju desni MOST zastupa isto gledište kao lijevi Možemo. To znači da on isto govori kako premijer ne može biti niti Plenković niti Milanović i tu završavamo ovaj dio priče.

  Ukratko svi su navodno protiv HDZ-a osim DP, ali nitko mu nije htio nanijeti ozbiljnu štetu. Predsjednik Zoran Milanović je to mogao izlaskom na parlamentarne izbore što nije učinio i što SDP košta mandata za formiranje vlade.

  To je trebao biti lijevi napad na HDZ, dok je MOST mogao aktivirati desni napad. Riječ bi bila o napadu koji se temelji na rasističkoj i antisemitskoj teoriji zavjere imena Kalgerijev plan. Riječ je o teoriji zavjere koja tvrdi da je plan vladajuće zapadne elite etničko čišćenje Europe.

  Tvorac tog navodnog plana Richard von Coudenhove-Kalergi je 1923. osnovao Paneuropsku uniju u cilju provedbe svojih ideja. On je bio doživotni predsjednik te unije, nakon čega na poziciju predsjednika stupaju Otto von Habsburg (1973.-2004.) i Alain Terrenoire (2004.- ).

  Sve to govorimo jer se ova tematika tiče Plenkovića i HDZ-a pošto je naš premijer član predsjedništva hrvatskog organka Paneuropske unije. Domaća desnica i općenito protivnici vlade su se mogli pozvati na ovu rasističku teoriju zavjere tvrdeći da masivnim dovođenjem migranata Plenković provodi Kalgerijev plan. Svjesni smo da će mnogi kritizirati ovu strategiju, ali zar nije cilj pobjeda tako da je i ova strategija legitimna.

  Da je netko od desnih ili ekstremno desnih stranaka i portala tako napao HDZ on bi osvojio manje glasova. Taj napad je realno gledajući mogao izvesti i predsjednik Zoran Milanović ako je stvarno htio poraziti Plenkovića. Na kraju nitko to nije učinio, svi su šutjeli, ali su se istovremeno navodno protivili Andreju Plenkoviću.

  Ukratko koliko god da navodno mrze HDZ naše stranke mu se u stvarnosti ne protive i zbog toga ćemo dobiti treću/četvrtu HDZ vladu u nizu. Zbog toga trebamo čestitati Andreju Plenkoviću na još jednoj briljantnoj izbornoj pobjedi i reći hvala predsjedniku što je to dopustio !?

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina