Podnesi ostavku

  Predsjednik Zoran Milanović sada već godinama uveseljava narod svojom verbalnom borbom s premijerom Andrejom Plenkovićem. Vrijeme je da se s riječi pređe na djela pa stoga podnesi ostavku kako bi ga pobjedio.

  Zoran Milanović je sada već prije pola mjeseca povukao briljantni potez svojim uključivanjem u izbornu utrku. Riječ je o potezu kojim je izbacio iz borbe sve izborne projekcije HDZ-a i na tome je stao. Kada govorimo stao želimo reći da se pravno govoreći nije uključio u izbornu utrku nego je nastavio verbalno udarati po Plenkoviću.

  Riječ je o sada već višegodišnjem javnom svađaju kojim se prije svega zabavljaju glasači. Oni su toliko zabavljeni njihovom borbom da su zaboravili na njihove kulturne početke. Zbog toga se sada vraćamo u 2016. kada je Zoran Milanović bio predsjednik SDP-a, a Andrej Plenković HDZ-a.

  U kolovozu 2016. tijekom izbornog sučeljavanja Zoran Milanović je govorio: „Plenković je jedan od najboljih hrvatskih diplomata, profesionalac je i nije ekscentričan”. Istovremeno je Plenković govorio: „Surađivali smo u zaštiti nacionalnih interesa. Milanović je vrlo dobar diplomat”. Nakon tih riječi su raspravljali o različitim programima i tu završavamo ovaj dio priče.

  Sljedeći dio započinjemo 2020. kada Milanović i Plenković počinju slati uvrede u stilu herojski zec, piroman, ljubomorni, iskompleksirani i dalje. U toj raspravi je nužno naglasiti da je predsjednik neupitno nadareni retoričar s minimalnom samokontrolom. Do njihove potpune svađe i potencijalno govoreći mržnje najvjerojatnije dolazi 29.03.2021. kada premijer pokreće mogućnost opoziva predsjednika. Na to predsjednik odgovara navođenjem razloga za nužan opoziv premijera i tako smo došli gdje se danas nalazimo.

  Znači došli smo u fazu kada se predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković stvarno mrze. To i ništa drugo je pretpostavljamo ujedno razlog zašto se predsjednik uključio u izbornu utakmicu. Sada se samo otvara pitanje da li će Milanovićevi napadi ostati samo na riječima ili će njegove akcije pratiti njegove riječi ?

  Svjesni smo ovdje da Milanović ima bezbroj scenarija od kojih mu je sigurno najdraži da ne izađe na izbore. Po tom scenariju on bi nastavio provocirati Plenkovića i tako pomagao SDP i Možemo da pobjede na izborima. Ako, kada bi postalo očito da će oni formirati vladu predsjednik Hrvatske bi dao ostavku pa bi predsjednik Sabora postao vd predsjednika koji postavlja Milanovića za novog premijera.

  Uvjereni smo da je to omiljeni scenarij predsjenika, ali on je pogrešan. Riječ je o scenariju koji govori da Milanović provocira i igra na sigurno. Taj scenarij će razočarati veliki broj potencijalnih birača ljevice i zbog njega mogu izgubiti odlučujući postotak glasova.

  Zbog toga mi pozivamo predsjednika Milanovića da dokaže kako je frajer kakvim se predstavlja i najkasnije 29.03. podnese ostavku. Tom ostavkom on bi u najgorem slučaju zamjenio 9 mjeseci predsjedničkog mandata za 4 godine saborskog. Normalno govorimo o najgorem dok bi u vrlo mogućem scenariju dignuo rejting SDP-a i postao premijer. Kako god ispadne to bi za njega bila win win situacija.

  To je razlog zašto ovim tekstom pozivamo Zorana Milanovića da ne ostane samo na rječima i da podnese ostavku. Njegovom ostavkom Hrvatska bi još uštedila novac za drugi krug predsjedničkih izbora koji bi se održao istovremeno s izborima za Europski parlament. Sve u svemu to bi bila pobjeda za baš sve u Hrvatskoj.

4 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina