Natcon

  Europska predizborna National Conservatism Conference ili skraćeno NatCon je u stvarnosti trebala proći tiho uz ignoriranje medija. To se nije dogodilo zbog otvorene cenzure kojom je Brisel pokušao zabraniti njeno održavanje.

  National Conservatism Conference okuplja javne osobe, političare, novinare, akademike i slično koji razumiju da su prošlo i budućnost konzervatizma usko vezani s idejom nacije i principom nacionalne neovisnosti. Te osobe istovremeno znaju da centralizacija Europske unije predstavlja pretnju europskim nacijama i žele ponuditi drugu verziju Europe.

  U skladu s promoviranjem tih svojih ciljeva su se u Briselu okupile važnije javne osobe koje ih zastupaju. Na konferenciji koja se održala 16 i 17.04.2024. su govorili mađarski premijer Viktor Orban, bivši poljski premijer Mateusz Morawiecki, bivša britanska ministrica sigurnosti Suella Braverman, hrvatski zastupnik Stephen Bartulica i drugi.

  NatCon je prvo dogovorio održavanje svoje konferencije prostoru imena Concert Noble. 4-5 dana prije održavanja konferencije Concert Noble ju je otkazao pošto ne želi imati ništa s europskim nacionalistima. Neformalni razlog za otkazivanje je bio strah od demonstracija AntiFa aktivista i što je Brisel odbio poslati policiju za kontrolirati demonstracije.

  NatCon je potom dogovorio održavanje konferencije u objektu imena Sofitel. Policija je ovaj put odlučila osigurati skup od napada AntiFa aktivista, ali… Ubrzo nakon potpisivanja ugovora Sofitel ga je otkazao jer u kongresnom centru žive djelatnici Vijeća Europske unije, predsjedništva koji se protive konferenciji.

  Na kraju su se organizatori NatCon snašli i dogovorili konferenciju u Claridge Event Hallu koji se nalazi u migrantskom kvartu Brisela. Vlasnik te kongresne dvorane je sekularni musliman Ben Yaghlane koji se usprotivio radikalnom muslimanu i gradonačelniku kvarta Emiru Kiru.

  Prije ovomjesečnih događaja Emir Kir je u Belgiji  bio poznat po odbijanju priznavanja Armenskog genocide i uspoređivanju Belgije i nacističke Njemačke. Sada se proslavio u cijelom svijetu slanjem policije na NatCom konferenciju što su zabilježili baš svi svjetski mediji. On je poslao policiju kako bi osigurao javnu sigurnost i jer ekstremna desnica nije dobrodošla u njegovom kvartu. Kada je to izjavljivao on je sigurno ciljao na europsku autohtonu ekstremnu desnicu pošto se on sastaje s onom turskom.

  Zapadni mediji su govoreći o ovom incidentu pisali da policija nije izbacivala članove konferencije iz dvorane što je netočno. Nakon ulaska u konferenciju salu policija je dala ultimatum da ju svi za 15 minuta moraju napustiti. Kako su ljudi to odbili učiniti policija nije upotrebila silu nego onemogućila nove govornike i sve druge da uđu u dvoranu.

  Sud je praktički odmah ukinuo ovu zabranu gradonačelnika i dopustio da se NatCon nastavi. Zbog toga je on održan i 16.04.2024. čime završava ovo dvodnevno okupljanje nacionalista. Premijeri Velika Britanije, Belgije i naravno Mađarske su osudili ovaj pokušaj Kirove zabrane .Po riječima belgijskog premijera zabrana političkih okupljanja je protuustavna i tu cijela priča staje.

  Nigel Farage se u određenom smislu zahvalio Emiru Kiru na slanju policije navodeći da im je učinio uslugu. Tim svojim potezom on je svima pokazao stvarno totalitarno lice Europe u 21 stoljeću.

  Taj napad na NatCon ujedno svima jasno ukazuje da desničari nisu središnja pretnja slobodi i demokraciji. Ta pretnja u stvarnosti dolazi od tehnokratske elite i njihovih aktivističkih armija koje šalju da zabrane slobodu govor, slobodnu izmjenu ideja.

  Nema na kraju nikakve veze da li ste vi desničari ili progresivci pošto ta podjela po ovom pitanju više realno ne postoje. Ona se danas svodi na podjelu između onih koji vjeruju u naše slobode i onih koji vjeruju u cenzuru. To je stvarna poruka ovomjesečnog NatCona.

4.8 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
pilllow
23 dani prije

Hi i think that i saw you visited my web site thus i came to Return the favore I am attempting to find things to improve my web siteI suppose its ok to use some of your ideas

acheteriptvabonnement
22 dani prije

Thank you for the good writeup It in fact was a amusement account it Look advanced to far added agreeable from you However how could we communicate

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina