Granice propagande

  Vrijeme je da netko po pitanju proukrajinske propagande povuče ručnu. Ta ručna je potrebna jer su stvarno pređene baš sve granice propagande.

  Sluga naroda ili preciznije predsjednik Ukrajine Volodomir Zelenski se nalazi u svom elementu. Riječ je o filmskom elementu u kojem on pred kamerama glumi heroja, a zapad mu jede iz ruke.

  Riječ je o njegovom elementu pošto je kao što svi znamo riječ o profesionalnom glumcu. Jednostavno on nakon ruske invazije Ukrajine postaje stvarno pravi čovjek na pravom mjestu. Tu nema baš nikakve veze da li govorimo o ratu, demokraciji ili gospodarstvu.

  Primjer te njegove propagande koja se razumnim ljudima popela na vrh glave nalazimo svugdje. Kao prvi primjer toga će nam poslužiti njegove riječi „Europa zarađuje novac na ukrajinskoj krvi” kupujući rusku energiju. On to govori u doba kada Ukrajina dopušta izvoz ruske energije preko svog teritorija. Čak i dan danas, 5 mjeseci nakon ruske invazije Ukrajine ruski plin preko Ukrajine putuje u Europsku uniju !?

  Kada se maknemo od gospodarstva, plina i krenemo u smjeru ljudskih prava dolazimo do problema. Taj problem predstavlja odluka Zelenskog da protuzakonito najuri zaštitnicu ljudskih prava u Ukrajini. Ona je protuzakonito najurena parlamentarnom procedurom, ali to ne mijenja činjenicu o protuzakonitosti.

  To se dogodilo nakon što je Sluga naroda protuzakonito podjelio otkaze sucima Ustavnog suda. Među ostalima on je uvalio otkaz predsjedniku Ustavnog suda. Kao objašnjenje za otkaz Zelenski navodi da oni predstavljaju opasnost za državnu neovisnost Ukrajine !? Ovu protuustavnu odluku su čak i Ukrajinci gledali s čuđenjem !

  Tim djelima ili nedjelima predsjednika Ukrajine moramo dodati i politički zločin. Taj politički zločin predstavlja odluka o ukidanju najveće opozicijske stranke. Prvo je u ožujku Zelenski zabranio najveću opozicionu stranke i potom u travnju uhitio njenog predsjednika. Ne samo da je stranka zabranjena nego je i sva njena imovina zaplijenjena.

  U službenoj izjavi o uhićenju predsjednika stranke (i tajkuna) se navodi: „Ti možeš biti proruski političar i raditi za agresora, ali ne možeš izbjeći pravdi”. Očito da nikoga pretjerano ne muči da se ne može tek tako uhititi predsjednika najveće opozicione stranke !?

  Sada je na kraju u srpnju Zelenski je najurio glavnog tužitelja i šefa tajne službe. Zašto ih je najurio ? Pa oni su izdajnici !? Budimo direktni i recimo nakon svega toga učinjenog da je Ukrajina postala prćija Zelenskog isto kao što je Rusija prćija Putina !?

  Mi u Hrvatskoj jako dobro znamo što znači rat i okupacija vlastitog teritorija. Mi znamo da se svi u toj borbi trebaju ujediniti i zbog toga smo imali vladu nacionalnog jedinstva. Riječ je bila o vladi u kojoj se sjedili predstavnici svih političkih stranaka s predstavnicima u Saboru.

  S druge strane danas u Ukrajini Zelenski koristi rat za vlastitu diktaturu. On raspušta političke stranke, Ustavni sud, uhićuje političke lidere… Nakon svega nevedenog zapadni mediji ga propagandno zovu velikim demokratom.

  Govorimo ovdje propagandno pošto nikako drugačije to nije moguće opisati. Jednostavno ništa drugo ne možemo reći kada čitamo naslove u stilu „Ruska invazija demokratizira Ukrajinu”. Što je previše je previše i to treba jasno reći jer se granice dopuštene propagande odavno pređene.

4.7 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] stvorio osobnu diktaturu zbog velikog broja protuzakonitih odluka. Za početak ćemo navesti da je protuzakonito uhitio šefa opozicije, potom je protuzakonito najurio šefa Ustavnog suda, pa je prot…, pa protuzakonito […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina