Francuska i Holokaust

  Prošli tjedan Francuska se tužno sjetila 80 godina od masovnog uhićenja Židova. Među ostalim na obilježavanju ovog događaja je govorio i predsjednik Francuske Emmanuel Macron.

  Priča o Francuskoj u Drugom svjetskom ratu je blago govoreći neobična. Većina stvari koju su nas učili u školama je netočna i predstavlja povjesni revizionizam.

  Povijest Francuske ovog doba se dijeli na dva dijela. Prvi traje od trenutka izbijanja Drugog svjetskog rata pa do kapitulacije Francuske,a drugi od kapitulacije do kraja rata. Prvi dio ovog razdoblja se naziva Treća republika, a drugi Vichy Francuska.

  To ime samo po sebi predstavlja prevaru pošto je ona politički gledajući bila prava Francuska, a ne kvislinška tvorevina. Nakon što je Francuska vlada odbila prijedlog premijera da krene u Francuski Alžir i nastavi rat protiv Njemačke premijer je 16 lipnja 1941 podnio ostavku.

  Novi premijer Francuske je postao njegov zamjenik maršal Petain koji 22 lipnja 1941 potpisuje mir s Njemačkom. On će nakon potpisivanja mira preseliti rezidenciju u Vichy pošto se Pariz nalazio u okupiranoj zoni. Današnja službena pozicija Francuske je da govorimo o kvislinškoj tvorevini, ali to je laž. Takozvanu Vichy Francusku su pored ostalog bili priznali SAD i Kina čime je to pitanje zaključeno.

  Na području okupacione zone je funkcionirala francuska policija koja  istovremeno odgovara francuskoj vladi i njemačkoj vojsci. Tijekom noći 16 na 17 srpanj 1942 Francuska policija je uhitila 13 152 Židova u Parizu. Među uhićenima su se nalazila pored ostalih i djeca,a svi oni su skupa otpremljeni u nacističke logore smrti.

  Tih uhićenja od strane legitimne vlade Francuske i kasniju smrt Židova u logorima se Francuska sjeća prošlog i ovog tjedna. Predsjednik Macron je iskuristio ova sjećanja da bi prije svgea upozorio na antisemitizam u modernom francuskom društvu.

  Ta uhićenja u Francuskoj 1942 godine su bila užasna, ali pri tome ne smijemo zaboraviti postotak tamošnjih Židova koji je preživio Drugi svjetski rat. U Francuskoj je navodno preživjelo 75 % Židova, Belgiji 45 % ,a Nizozemskoj samo 25 %. Postotak nije bio kao u Danskoj gdje je 90 % Židova preživjelo Drugi svjetski rat, ali je ipak dovoljno visok za samohvalu.

  Kada gledamo podatke o Hrvatskoj i šire o Jugoslaviji po pitanju Holokausta biti ćemo iznenađeni. Po američkim državnim podacima na području NDH je preživjelo navodno između 20 i 25 % Židova. Riječ je o neobičnom podatku pošto je u Jugoslaviji Holocaust preživjelo samo oko 18 % Židova !?

  Lošiji postotak preživljavanja od ovog već užasnog u NDH i općenito Jugoslaviji su imale Poljska, Grčka i Litva. Kada uspoređujemo te postotke s onima u prije svega Francuskoj, Danskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj ili Mađarskoj ne smijemo zaboraviti jednu „sitnicu”. Sve ove navedene države su imale legitimnu vladu tijekom Drugog svjetskog rata za razliku od Poljske, Grčke, Litve, NDH, Srbije, Latvije…

  Godišnjica holokausta u Francuskoj nas je navela da se sjetimo najcrnjih godina našeg kontinenta. To je bilo doba kada su države radile najgore moguće zločine. To je bilo doba kada su one ubijale vlastite državljane zbog krivih krvnih zrnaca.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina