G7

  Jedna od najnevažnijih svjetskih organizacija/institucija je neupitno G7. Riječ je o organizaciji razvijenih država koja je bila važna prije 30 godina. Danas ona realno gledajući funkcionira po inerciji,a nikako ne po utjecaju na događaje.

  Prošli tjedan se u Hiroshimi održao sastanak država, članica kluba G7. Njima se pridružio i predsjednik Ukrajine Zelenski koji iskreno govoreći iskače iz svake zapadne paštete.

  Prije nego što se zabavimo s sastankom red nam biva reći koji o ovom klubu bogatih država. Skup država G7 biva stvoren 1975 godina u cilju koordinacije zapadnih protukomunističkih država. Tijekom posljednje godine Hladnog rata članice kluba G7 su činile 70 % svjetskog BDP-a. Tijekom sljedećih 30 godina taj udio u svjetskom BDP-u je pao na samo 44 % pa je organizacija izgubila na važnosti.

  Taj pad udjela u svjetskom BDP-u ovih država ujedno simbolizira pogrešne politike koje je Zapad vodio u ovom razdoblju. On ukazuje kako su zapadne demokracije i Japan zahvaljujući tim politikama izgubile svoju svjetsku važnost. Danas države kao Rusija koje se nalaze pod sankcijama grupe G7 mogu slobodno funkcionirati što je ranije bilo nezamislivo.

  Na prošlotjednom sastanku SAD, Njemačka, Japan, Francuska, Italija, Velika Britanija i Kanada su osudili Kinu. Oni su je optužili za praktički sve od militarizacije Južnog kineskog mora na koji Kina nema zakonita prava, pa do ekonomskih pritisaka i sigurnosnih prijetnji. Nakon što su u svojoj izjavi oni optužili Kinu za sve moguće zatražili su od nje da utječe na Rusiju.

  Oni su zatražili da Kina pritisne Rusiju kako bi ova povukla vojsku iz Ukrajine. Sve u svemu ta cijela pozicija G7 država o Kini nam je šizofrena. S jedne strane oni optužuju Kinu da je najgora na svijetu, a s druge strane od nje traže pomoć ??

  Na te izjave G7 država Kina je izjavila: „G7 govori o svijetu mira, stabilnosti i prosperiteta dok istovremeno potkopavaju mir u svijetu i blokiraju gospodarski razvoj drugih država”.

  Osim Kine tematika razgovora na ovom sastanku je naravno bila i Rusija. Na okupljanju država se govorilo o sljedećoj rundi sankcija i pomoći Ukrajini, ali naravno Kina je bila glavna tematika. Jednostavno sastanak se održao u Japanu pa stoga…

  Određenu zanimljivost ovom sastanku je dao premijer Kanade koji izjavljuje: „Kanada je zabrinuta oko nekih pozicija koje Italija zauzima po pitanju LGBT prava”. Meloni mu je potom odgovorila „Italija je pravna država pa stoga postupa u skladu s sudskim odlukama”. Riječ je inače o odluci vlade kojom se zabranjuje gradonačelnicima da potvrđuju istospolnim parovima usvajanje djece.

  Mi ovdje pretpostavljamo da se premijer Kanadu uključio u raspravu jer je istospolni par iz ove države usvojio dijete u Italiji. Možemo reći da ga je protupravno usvojio što im je stvorilo probleme.

  Tom neobičnom pričom završavamo naš tekst o sastanku skupine država G7.

4.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina