Povijest Grenlanda

  Grenland je najveći otok na svijetu,a njegova povijest ruši mnoga današnja društveno-ekološka vjerovanja. Zbog toga danas spominjemo povijest Grenlanda jednog od u realnosti najnepoznatijih područja zapadne hemisfere.

  Kraljevina Danska je od 1721 pa sve do 2009 godine bila najveća država zapadne Europe. Ona je to bila zbog vlasništva nad Grenlandom koji je 2009 godine postao automna država u sastavu Kraljevine Danske. Teoretski već sutra Grenland može zatražiti referendum u neovisnosti i postati potpuno samostalna država i tu Danska ne može baš ništa. Tome možemo dodati i da je Grenland dao prvi referendumski šok Europskoj „uniji” kada prije 40 godina glasa za izlazak iz nje.

  Demografska povijest ovog otoka je iz postmoderne, multikulturalne zapadne perspektive iznimno problematična. Ona je problematična i iz Grenlandske perspektive jer ukazuje na jedan od najvećih znanih zločina u povijesti čovječanstva.

  Službene državne internet stranice nam govore da su se prvi ljudi na Grenland doselili 2500 godina prije Krista. Službeno govoreći zajedno s ovom prvom skupinom je stigla i druga i oni su na njemu u miru živjeli do oko 400 godina prije Krista. Genetički ti stanovnici su bili povezani s današnjim stanovnicima Aleuta, a dok današnji stanovnici Inuiti nemaju nikakve genetičke veze s njima.

  Potom su se na Grenland 800 godina prije Krista počeli doseljivati migranti iz takozvane Dorset kulture, Tuniiti. Nakon njih 982 godine na južni dio otoka stižu Vikinzi, a oko 1200 godine dolaze i preci današnjih Inuita. Ono što službena povijest Grenlanda ne reklamira biva da su Inuiti ili ako želite drugačije Eskimi izvršili potpuni genocid prethodnih stanovnika.

  Povijesni klasični primjeri osvajanja bivaju da osvajač pobije muškarce, a žene pretvoriti u robinje. U tom slučaju gene prethodnog, poraženog naroda nalazimo po ženskoj liniji u narodu osvajača. Inuiti su pobili baš sve muškarce, žene i djecu poraženog naroda i tako ugušili njihovu genetičku liniju. O tom primjeru smo malo detaljnije govorili u knjizi 25 godina Europske unije pa sada nećemo dalje o tome (str. 59-60).

   Ovaj totalni genocid jednog naroda na Grenlandu predstavlja danas u multikulturalno doba nezgodno spominjanje. Tome je red dodati kako za totalni genocid nisu krivi bijelci što predstavlja i dodatni problem. To predstavlja problem jer otvara pitanja: „Zar je moguće da su i drugi narodi činili zločine ? Zar je moguće da se drugi narodi činili veće zločine od bijelaca ?”.

  Nakon što smo to naveli red je vratiti se na drugu nezgodnu tematiku, red je govoriti o klimi. Službene internet stranice Grenlanda nam tako govore da je između 950 i 1300 godine tamošnja klima „možda” bila toplija od današnje !?

  Vjerojatno se u ovom slučaju vlada pozvala na studiju iz 2019 godine koja govori da je Grenland u doba Vikinga bio topao kao i danas. Studija je napisana ekstremno diplomatski tako da iznimno obraća pažnju da ne napadne moderne dogme. Tako ova studija govori da je današnja temperatura identična, a ne niža od one iz 1300 godine. Potom se u njoj navodi da je riječ bila o lokalnom, a ne globalno toplijem svijetu i slične gluposti pošto je napasti dogmu isto kao i učiniti znanstveno samoubojstvo. To je vrijedilo nekad, a vrijedi i danas !?

  Ukratko povijest Grenlanda nam govori o genocidu i visokim temperaturama zraka. Pri pisanju teksta smo dobrim dijelom koristili internet stranice nacionalne Turističke zajednice Grenlanda. Kada u tekstu govorimo službena povijest Grenland imamo u vidu povijest kako ju prikazuje ova državna organizacija.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina