Faktograf je pretjerao

  Za razliku od mnogih nacionalistički nastrojenih osoba autor ovog bloga nema loše mišljenje o Faktografu. Riječ je o portalu koji radi svoj posao, ali ponekad i zaluta. To se dogodilo s jednim tekstom pa samo možemo reći Faktograf je pretjerao.

  U tekstu koji izlazi na Faktografu 24 siječnja 2024. imena Mijenjanja granica i etnička čišćenja – krajem prošle godine zabilježen je rekordan broj sukoba se pored ostalog navodi:

Ukrajina je samo jedno od mjesta gdje se gine zbog novih granica, dok bismo najradije zaboravili da, željni pomicanja plota, očnjake jedni drugima pokazuju Azerbajdžan i Armenija, Venezuela i Gvajana, Etiopija i Eritreja, da spomenemo tek neke. Državu pak nemaju, a priželjkuju je mnogi, poput Kurda ili onih u Zapadnoj Sahari koji su okupljeni u Frontu Polisario, a da bi države dobili potrebno bi bilo poprilično promijeniti neke granice.

  U nama bližim krajevima zbog međe se generacijama glože Turska i Grčka”…

  Riječ je o užasnom tekstu gdje se stavlja znak jednakosti između žrtve i agresora. Sigurni smo da su mediji tijekom tridesetih godina slično pisali o Hitlerovim pritiscima na svoju susjede. Kao primjer toga ovdje navodimo Runciman diplomatsku misiju koju je Velika Britanija 1938. poslala u Sudete. Službeni zaključak misije postaje da Njemci u Sudetima trebaju dobiti priliku za plebiscit.

  Iz toga nastaje zaključak Velike Britanije da su svi jednako krivi. Adolf Hitler i Njemačka su krivi zbog pretnje vojnim napadom, a Čehoslovačka zbog ugnjetavanja njemačke manjine.

  Kao što se tada stavljao znak jednakosti između Hitlerove agresije i žrtve tako danas Faktograf stavlja svoj znak jednakosti. Riječ je o znaku jednakosti između Zapadne Sahare pod okupacijom i tamošnjeg okupatora Maroka. Maroko je izvršio okupaciju Zapadne Sahare 1975. i od tada provodi zamjenu stanovništva. Drugim riječima on naseljava Marokance u Zapadnu Saharu kao što Kina naseljava Kineze u Tibet kako bi lokalno stanovništvo postalo manjina. To izgleda Faktograf podržava jer su svi jednako krivi !?

  Isto tako Faktograf stavlja znak jednakosti između Venecuele koja želi okupirat i anektirat 2/3 Gvajane i same Gvajane. Pozicija Faktografa je slična poziciji nekih medijskih kuća, ali to ne mijenja jednostavnu činjenicu. Jedna država želi okupirati 2/3 druge i po Faktografu svi su jednako krivi !?

  Onda je naravno spomenut sukob Azerbejdžana i Armenije. Riječ je trenutačno o „sukobu” tijekom kojeg Azerbejdan želi anektirati dio Armenije, ali to je nevažno. To je nevažno pošto su svi krivi, pošto su oboje jednako krivi !?

  Za kraj je red spomenuti i stavljanje znaka jednakosti između Grčke i Turske. Na jednoj strani imamo Tursku koja napada većinu svojih susjeda i pokušava Grčkoj ukrasti more, a na drugoj je žrtva, je Grčka.

  Kako je moguće staviti znakove jednakosti između žrtve i agresora vjerojatno znaju samo oni koji pišu ovakve tekstove. U skladu s tim je red i upitati se tko provjerava Faktograf tekstove ?

3.8 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
LipoSlend Weight loss
12 dani prije

I began browsing this great site a few days back, they create insightful content for customers. The site owner understands how to educate fans. I’m impressed and hope they continue sharing value.

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina