Europske cijene nekretnina

  U Hrvatskoj je do sada tiskano već bezbroj tekstova o eksploziji domaćih cijena nekretnina. Sličnu situaciju imamo i u drugim državama jer su europske cijene nekretnina eksplodirale.

  Nema veze da li govorimo o Hrvatskoj ili Europi pošto su praktički svugdje cijene nekretnina otišle u nebo. U Njemačkoj su tako u odnosu na 2015 godinu porasle 63 %, a niti Hrvatska nije tako daleko pošto su u 5 godina cijene nekretnina porasle 40 %.

 Kako bi se navodno cijene nekretnina stavile pod kontrolu Hrvatska narodna banka je u proljeću povukla svoje poteze. Ti nepotrebni potezi će prije svega dovesti do poskupljivanja kredita, ali oni neće dovesti do stabilizacije cijena. Oni ne mogu dovesti do stabilizacije cijena nekretnina pošto se izvor toga nalazi u europskom neograničenom tiskanju novca.

T  o neograničeno tiskanje je dovelo do porasta cijena nekretnina u svim europskim državama. U skladu s tim sada ćemo prikazati koliko su porasle cijene nekretnina u europskim državama između 2015 i 2021 godine.

Država Porast cijene nekretnina 2015-21
Mađarska 108 posto
Češka 84 posto
Luksemburg 72 posto
Portugal 69 posto
Nizozemska 64 posto
Litva 64 posto
Latvija 62 posto
Slovačka 54 posto
Njemačka 54 posto
Austrija 53 posto
Estonija 53 posto
Slovenija 51 posto
Bugarska 49 posto
Poljska 48 posto
Irska 46 posto
Hrvatska 40 posto
Danska 38 posto
Malta 35 posto
Švedska 35 posto
Rumunjska 34 posto
Španjolska 32 posto
Belgija 27 posto
Francuska 24 posto
Finska 12 posto
Cipar 4 posto
Italija 3 posto
Europska unija (prosjek) 37 posto

 

  Pažljiviji čitatelji su sigurno primjetili da na popisu nema Grčke koja očito nije dostavila službene podatke Europskoj uniji. Ona ih nije dostavila ili im Europska unija nije vjerovala pa nisu uključeni u ovu službenu statistiku.

  Ovdje navedeni službeni podaci o rastu cijene nekretnina nam bolje od svega ukazuju gdje je završio tiskani novac. Tome ćemo dodati da on definitivno nije završio u džepovima građana jer niti su Njemci imali prosječno povećanje plaće od 54 % niti smo ga mi imali u visini od 40 %.

4 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina