Europska korupcija

  Sada se svi križaju zbog korupcije u Europskom parlamentu iako dobro upućeni znaju da ona nije ništa novoga. Europska korupcija postoji već više od pola stoljeća jer na kraju krajevi političari nikome ne odgovaraju.

   Priča o onome što se naziva multikulturalizam započinje1967 godine. Te godine je vlada Saudijske Arabije došla da briljantnu ideju da u zamjenu za promociju Islama u Europi ponudi jeftiniju naftu.

  To je dovelo 1969 godine do sporazuma Belgije i Saudijske Arabije po kojemu Belgija dobiva jeftiniju naftu, a Saudijska Arabija teritorij u Briselu za gradnju džamije. Konkretno Saudijska Arabija je u vlasništvo na razdoblje od 99 godina dobila zemljište u blizini Europskog parlamenta.

  U određenom smislu Saudijska Arabija zaključuje prije par godina da je njen posao u Belgiji dovršen ustupa džamiju u vlasništvo tamošnje države. Navodno slične poslove u gradnji islamskih centara su Saudijska Arabija i Katar sklopili i s drugim državama. Naravno nitko ovdje ne govori da li su i te države dobile jeftiniju naftu ili političari koverte.

  Dok se može reći da je Belgija provodila kulturološki samoubilačku državnu politiku to se ne može reći za druge poznate slučajeve. Najpoznatiji od tih drugih slučajeva je do danas bio onaj Azerbejdžana.

  Početkom 21 stoljeća Azerbejdžan je korumpirao članova Vijeća Europe kako bi se u izvještajima ignorirala tamošnja diktatura. Azerbejdžan je kao i Sirija nasljedna predsjednička republika, diktatura koja zatvara političke protivnike.

  Kako bi Vijeće Europe napisalo pozitivan izvještaj o ovoj diktaturi Azerbejdžan je sudski dokazano korumpirao članove Vijeća Europe. Tu korupciju otkriva ESI kojeg financira George Soros. U svom izvještaju ova organizacija otkriva da još od 2001 godine Azerbejdžan redovno korumpira članove Vijeća Europe.

  Najjasniji primjer te korupcije postaje Strasser Report u kojemu se govorilo o političkim zatvorenicima u Azerbejdžanu. Glasujući o ovom izvještaju vijećnici Vijeća Europe su glasovali da ova organizacija koja stoji iza Istanbulske konvencije i migrantskih prava nema pravo odlučivati o političkim zatvorenicima.

  Za tu rezoluciju su bili glasovali svi ruski vijećnici zajedno s većinom britanskih, ukrajinskih, francuskih i dobrim dijelom drugih. Tim glasovanjem oni su prešli „crvenu liniju” korupcije što je dovelo do velike europske afere. U određenom smislu ova afera iz 2013 (glasovanje) završava tek 2021 zatvorskom kaznom Giuseppe Volonteu.

  U skladu s tim možemo reći da se ova afera još nije niti ohladila, a na vidjelo je izašla nova u Europskom parlamentu. Ona je slična jer su korumpirane osobe navodile gotovo istu priču. One su vikale da je država koja ih financira raj na zemlji, da se tamo poštuju sva prava, pa gotovo više nego u Europi. Konkretno glavna uhićena Eva Kaili koja vrši dužnost potpredsjednice Europskog parlamenta je tvrdila: „Katar je svjetski predvodnik u radnim pravima”.

  Reagirajući na ovu aferu predsjednica Europskog parlamenta, Roberta Metsola izjavljuje:

Zloćudne osobe povezane s autokratskim režimima su navodno pretvorile u svoje oružje nevladine organizacije, sindikate, pojedince, asistente i zastupnike Europskog parlamenta u cilju kontrole naših procesa”.

  Mi ćemo ovdje samo reći DOBRO JUTRO !?

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…]   Priču o utjecaju Otvorenog društva na Europski parlament ćemo završiti s komentarom ovogodišnje afere. Govoreći o Katargateu predsjednica Europskog parlamenta Roberta Matsola izjavljuje: […]

trackback

[…]   Katargate afera nije niti prva niti posljednja koja je nakratko potresla europsku idilu. Govorimo o idili po kojoj Europska unija predstavlja svijetli primjer svima u borbi protiv političke i druge korupcije. Dovoljno nam je na primjer sjetiti se Azerbejdžanske afere iz 2013 koja biva sudski okončana tek 2022 godine. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina