Dogovor s Tunisom

  Europska unija je sklopila migrantski dogovor s Tunisom na oduševljenje jednih i razočarenje drugih članova Europskog parlamenta. Taj postignuti dogovor je potpuno u skladu s prijedlogom kojeg smo iznijeli na 174 stranici knjige 25 godina Europske unije pa ga stoga možemo samo podržati.

  U određenom smislu priča o ovome dogovoru započinje s tuniškim diktatorom Kais Saiedom. On je autopučem preuzeo vlast u financijski i gospodarski bankrotiranom Tunisu. Tamošnja revolucija i provođenje liberalnih gospodarskih politika su dovele do totalnog gospodarskog kolapsa. Između 2014 i 2019 ekonomija Tunisa je pala 22.2 %, a potom se stanje dodatno pogoršalo.

  To je dovelo do puča kojim predsjednik Kais Saied preuzima diktatorske ovlasti i raspušta parlament. Kako se gospodarski pad nastavio i nakon puča novi diktator za dobar dio problema okrivljuje migrante i svjetsku zavjeru. U skladu s tim on je ovog proljeća javno govorio: „Horde afričkih migranata jurišaju na našu zemlju i donose nasilje, kriminal i neprihvatljive običaje” i o zavjeri kojom se želi zamjeniti stanovništvo Tunisa.

  Tom i takvom diktatoru su u posjet otputovali predsjednica Europska komisije Ursula von der Leyen, premijerka Italije Giorgia Meloni i premijer u ostavci Nizozemske Mark Rutte. Oni su otputovali u Tunis i tamo prilično jednostavno sklopili dogovor o sprečavanju dolaska migranata u Europu.

  Postignutim sporazumom su jasno regulirane obveze s jedne strane Europske unija, a s druge strane Tunisa. U njemu se navodi da će Tunis od Europske unije dobiti 100 milijuna eura za jačanje granične kontrole. Potom će on još dobiti 65 milijuna eura za modernizaciju škola i 10 milijuna eura za studiranja Tunižana u Europi. Osim toga Tunis bi trebao dobiti od MMF i dugoročni kredit težak gotovo milijardu dolaru.

  U zamjenu za taj novac Tunis mora blokirati dolazak ilegalnih migranata u EU (Italija, Malta) i primiti ih natrag. Kako je puštanje tog sporazuma u javnost izazvalo negativne reakcije u Tunis Kais Saied ga je potom dodatno pojasnio. On je izjavio da Tunis neće primati vraćene ilegalne migrante iz subsaharske Afrike nego samo državljane Tunisa !?

  Konkretno govoreći u brojkama možemo samo konstatirati da je Tunis dobro trgovao. Drugim riječima ove godine je iz Tunisa u Europsku uniju ilegalno ušlo oko 20 tisuća migranata. Kais Saied je obećao da oni više tako neće putovati u Europu što znači da će se samo mjesto početka njihovog putovanja pomaknuti u Libiju. U realnosti ništa se značajnije neće promjeniti za 90 % ilegalnih migranata. Jedini koji trpe promjenu statisa bivaju Tunižani koji su ilegalno ušli u Europsku uniji !?

  Vijest o postignutom dogovoru je odmah izazvala reakciju u Europskom parlamentu. Tamošnji zastupnici su napali migrantski sporazum s Tunisom navodeći bezbroj razloga protiv njega. Oni su tako naveli da će Tunis ovim sporazumom dobiti 700 milijuna, a ne 175 milijuna eura. Potom navode da je Kais Saied okrutni rasistički diktator, a na kraju su još spomenuli da je koristeći Tunis u EU ove godine ušlo 45 tisuća, a ne 20 tisuća migranata.

  Uvjereni smo da sve što su „pobunjeni” zastupnici naveli predstavlja istinu i samo istinu pošto oni imaju točne podatke. Oni imaju točne podatke koje im je neupitno dao Soroš. To tvrdimo jer se Birgit Sippel koja govori u ime Socijalista u Europskom parlamentu i Sophie in ‘t Ved iz Renew grupe nalaze na službenom popisu tamošnjih Soroševih agenata.

  Ukratko mediji navode da se Europski parlament pobunio protiv sporazuma s Tunisom, ali to nije istina. Protiv njega su se pobunili Soroševi ljudi u Europskom parlamentu.

  Sve u svemu dogovor s Tunisom o blokiranju ilegalnih migracija bi trebao biti samo prvi korak. Sljedeći koraci bi trebali biti slični dogovori s Marokom, Alžirom i Libijom čime bi se trebale blokirati ilegalne migracije u Europsku uniju.

  Nakon tih sporazuma trebalo bi potom otežati i legalne migracije jer ne smijemo zaboraviti da je broj legalnih migranata 5 ili 10 puta veći od ilegalnih !?

4 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina