Kais Saied

  Predsjednik, diktator Tunisa Kais Saied je svom izjavom prekršio jedan od najvažnih zapadnih tabua. Ta njegova izjava je bila da postoji kriminalna zavjere s ciljem zamjene stanovništva Tunisa.

  Priča o modernom Tunisu je priča o revoluciji, demokraciji i prozapadnom diktatoru. Ta priča započinje 2011 godine kada u narodnoj buni pada tamošnja apsolutna diktatura. Tu pobunu, tu revoluciju se na Zapadu naziva Arapskim proljećem pošto nakon tuniškog režima pada i onaj u Egiptu. Tome trebamo dodati i bune u Libiji i Siriji u koje se direktno uključuju članice NATO saveza.

  Nakon revolucije u Tunisu tamo bivaju održani demokratski izbori u kojima se sukobljavaju vjerske i sekularne stranke. Na kraju i jedne i druge priznaju rezultat tih izbora što dovodi do formiranja demokratskog režima. Riječ je o demokratskom liberalnom režimu koji će dignuti poreze na baš sve i ispuniti druge zahtjeve Zapada.

  Rezultat te politike biva drastični pad BDP-a i ogromno nezadovoljstvo stanovnika koji se bune protiv demokratski izabrane vlade. To će na kraju iskoristiti demokratski izabrani predsjednik Kais Saied da raspusti parlament i preuzme svu vlast u svoje ruke. Sada već praktički dvije godine on predsjedničkim dekretima upravlja Tunisom što je obilježje diktature.

  Jedan od posljednjih ostataka nekadašnjeg demokratskog režima Tunisa koji je trajao 10 godina biva javni dug. On se tokom ovog razdoblja udvostručio tako da je predsjednik uspostavivši svoju diktaturu preuzeo vlast u bankrotiranoj državi. Još prošle godine se očekivao bankrot Tunisa, ali do njega nije bilo došlo pa država i dalje pleše na rubu.

  Kako Kais Saied nije znao riješiti državne ekonomsko-financijske probleme on se okrenuo nacionalnim osjećajima. U skladu s tim diktator Tunisa javno izjavljuje:

Horde afričkih migranata jurišaju na našu zemlju i donose nasilje, kriminal i neprihvatljive običaje. Njihov dolazak predstavlja zavjeru da se promjene demografija ponosne države. U skladu s tim ja ću poduzeti mjere da zaštitim naše granice”.

  Inače pored toga on je još bio izjavio kako je cilj te zavjere pretvoriti Tunis u afričku državu koja ne pripada arapskom i muslimanskom svijetu. Ukratko po njim cilj ove zavjere je zamjena stanovništva Tunisa !? Na tu izjavu je 24 veljače, 3 dana kasnije reagirala Afrička unija. Ona je upozorila Tunis i druge države da poštuju internacionalni zakon i da prioritiziraju ljudska prava i sigurnost migranata. Istovremeno one ne bi smjele koristiti i dopustiti govor mržnje.

  Druga reakcija na taj govor je za Tunis bila puno ozbiljnija. Riječ je o reakciji Svjetske banke koja je pozivajući se na ovu izjavu diktatora obustavila pregovore s Tunisom. Tunis je ako se sjećate bankrotirana država pa su joj potrebni novci i Svjetske banke i MMF-a pa…

  Inače reakcija subSaharskih migranata na ovu izjavu Kais Saieda je bila bjeg iz Tunisa. Veliki broj njih se počeo vraćati u matične države iz straha da će biti uhićeni ili što gorega.

  Istovremeno dokaz da je diktator uspio u svom planu, uspio zapaliti dio stanovnika za ovo pitanje nalazimo na Twitteru. Tamo je politički neispravni video tuniškog umirovljenika koji odgovara na pitanje o crncima vidjelo gotovo 700 000 osoba.

  Za kraj ćemo samo reći da je za vladu Tunisa teorija zamjene stanovništva postala nova državna pozicija. Oni su time razbili svjetski konsenzus da niti jedna vlada ili veća organizacija ne smije reći da se zamjena stanovništva događa.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina