Današnja Velika Britanija

  Prije 3 godine Velika Britanija je napokon protivno željama elite napustila Europsku uniju. Većina onih koji su glasovali za Brexit nisu niti sanjali da će današnja Velika Britanija ovako izgledati.

  Ništa Veliku Britaniju i tamošnju politiku ne predstavlja bolje od britanske vlade. Od trenutka napuštanja Europske unije krajem siječnja 2020 do siječnja 2023 Velika Britanija je imala 3 vlade. Govorimo o 3 vlade Konzervativne stranke u kojoj traje bratoubilački rat.

   Do tog rata unutar vladajuće stranke je došlo zbog infantilnosti tamošnjih u teoriji nacionalističko nastrojenih političara. Prvo je Boris Johnson u protupravnom unutarstranačkom puču 2019 godine oborio Theresu May, a potom na identični način sam biva oboren,a isto se dogodilo s Liz Truss. Tome ćemo još dodati da je stupanje na vlast Liz Truss u stvarnosti bio pravi puč pošto umiruća kraljica nije mogla dati blagoslov na njen izbor.

  Sastavnio dio tog britanskog političkog nereda biva i kažnjavanje glasača koji su izabrali Brexit. Elita ih je odlučila kazniti na dva načina, a prvi od njih bivaju migranti. Glasači su izabrali Brexit kako bi se oslobodili okova Europske unije i smanjili broj migranata. Britanska elita je na to odgovorila maksimalnim mogućem povećanjem broja migranta,a potom dolazi do formiranja nove vlade.

  Neke države imaju više, a neke manje ministarstva, ali svugdje se zna koja su ministarstva najvažnija. Svi ćemo se složiti da su u zapadnoeuropskim demokracijama najvažnija ministarstva financije, policije i vanjskih poslova. Nakon što smo to konstatirali vrijeme je da pogledamo sastav britanske vlade.

  Britanski premijer Rishi Sunak se rodio u Velikoj Britanija, a porjeklom je Indijac. On nije ateist ili išta sličnog nego uvjeren hinduist koji je zakletvu polaže na svetoj hinduističkoj knjigi. Kao ponosni britanski Indijac on se oženio za ponosnu Indijku koja nije uzela niti će uzeti britansko državljanstvo.

  Ministar vanjskih poslova Velike Britanije je James Cleverly. Njegov otac je porjeklom Britanac dok mu je majka iz Sierra Leone. Zbog toga je imao problematično djetinjstvo sedamdesetih i osamdesetih godina u tadašnjoj praktički potpuno bijeloj Velikoj Britaniji.

  Ministarka policije je isto kao i premijer porjeklom iz Indije. Riječ je o Suelli Braverman čiji muž je židovske vjere i radi kao menadžer u Mercedesu. Braverman je isto kao i Cleverly neupitni britanski nacionalist koji je podržavao Brexit i zalaže se za blokiranje migracije. Osim što je britanski nacionalist Suella je i uvjereni budist pa je zakletvu polagala na budističkoj svetoj knjigi.

  Ministar financija Velike Britanije je „klasični” staromodni Britanac Jeremy Hunt. U određenom smislu Hunt je siva eminencija britanskih konzervativnih vlada posljednjih 13 godina. Time želimo reći da je tijekom ovog vremena bio ministar u vladama 4 od 5 premijera. Boris Johnson ga je maknuo s ministarske pozicije zbog protivljenja Brexitu, ali je Hunt iskoristio koronu za uzdizanje rejtinga. To je dovelo do toga da sin britanskog admirala bude vraćen na ministarsku poziciju u jesen 2022 godine.

  Nakon što smo naveli glavne članove britanske vlade red je spomenuti i samu Konzervativnu stranku čiji su oni članovi. Predsjedavajući Konzervativne stranke je do kraja siječnja 2023 bio rođeni Iračanin Nadhim Zahawi. Premijeru Rishi Sunak koji je vjerski govoreći hinduist je bio potreban glas sunita Zahawija za poziciju premijera. Kada ga je dobio i utvrdio se na poziciju on mu uručuje otkaz.

  Ovom pričom o britanskoj vladi i uz put spominjanju broja primljenih migranata htjeli smo samo ukazati razliku između britanskih očekivanja 2016 godine i stvarnosti 2023. Za kraj ćemo još navesti da se slučajno poklopilo 100 dana premijera Sunaka i 3 godine napuštanja Europske unije. 

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina